İçki tartışması valiyi makamından etti

İçki tartışması valiyi makamından etti

Wisconsin Eyaleti’ne bağlı Sheboygan şehri tarihinde ilk kez görev süresi dolmaksızın valisini koltuğundan indirdi. Görev süresini doldurmasına yaklaşık 13 ay bulunmasına rağmen Vali Bob Ryan geçtiğimiz ay hakkında çıkan aşırı dozda alkol kullanma haberlerinden dolayı koltuğunu kaybetti. Bob Ryan’ı sızmış fotoğraflarının yayımlanmasının ardından istifaya çağıran çevreler yeniden seçimlerin yapılması için gerekli işlemleri başlattı.

Sheboygan şehrinin Demokratik Parti’den valisi Bob Ryan geçtiğimiz salı günü şehirde yapılan ve yaklaşık 12 bin seçmenin oy kullandığı ‘yeniden seçim’lerde makamını Terry Van Akkeren’a kaptırdı. Van Akkeren bu pozisyon için daha önce 3 kez yarışmış ancak başarılı olamamıştı.

Seçimlerin öncesinde hummalı bir çalışma yürüten Van Akkeren 3 bin ev ziyareti yaparak şehirlerinin ulusal medyada John Leno’nun programında alay konusu edilmesinin kabul edilemez olduğunu anlattı. Yoğun çalışmalarını ‘bu ay iki ayakkabı eskittim’ diyerek ifade eden yeni vali seçimlerin karakterle ilgili olduğunu da ekledi.

Öte yandan yenilgisiyle ilgili bir basın açıklaması yapan Bob Ryan, utanılacak hiçbir şey yapmadığını yineledi. Ryan seçimlerin hemen öncesinde de aylardır içki kullanmadığını belirtip alkol sorunu olmadığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.