Emanuel’in dev bütçeli alt yapı planı eleştirilerin hedefinde

Emanuel’in dev bütçeli alt yapı planı eleştirilerin hedefinde

Beyaz Saray’da, Barack Obama yönetiminde personel dairesi başkanlığı görevini yürütürken Ocak 2011’de Chicago Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Emanuel, projeyi NY Times’a yaptığı yazılı açıklamada ‘özel sektör ve devlet kaynaklı yatırımlardan destek alarak hazırlanmış bütçelerle iyileştirilen devlet mülkünün yine devlette kalmasını sağlayan bir proje’ olarak tanımlamıştı.


Chicago Tribune gazetesinde hazırlanan bir haber eyalet genelinde Emanuel’in 7.2 milyar dolar bütçeli alt yapı planını işletmesiyle ilgili kaygıların olduğunu ortaya çıkarttı.

bnc

Chicago Infrastructure Trust (Chicago Altyapı Birliği)’ın çalışmalarını oylayacak belediye birimlerinde görevli meclis üyelerinin bizzat Rahm Emanuel tarafından seçilerek atanıyor olması kaygıların merkezine yerleşmiş durumda. Yerel yönetimlerde uzmanlığı bulunan Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Julie Roin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tüm yönetmelik ‘bize/bana güvenin, en doğrusunu yapacağım’ kokusunu veriyor. Ama bunu kontrol edebilecek hiçbir mekanizma yok. Belki gerçekten bu insanlar güvenilir insanlar. Ama buna nerden emin olabiliriz?” dedi.

Planını açıklamasının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden belediye başkanı Emanuel’in eyaletin ekonomik haritasında büyük değişiklikler yapabilecek bir yönetmeliği Belediye Meclisi’nden geçirmeye çalıştığı belirtiliyor. 7.2 milyar dolarlık bütçenin büyük bölümünü oluşturacak yönetmelik önümüzdeki çarşamba günü Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulacak. Aynı toplantıda çokça tartışılan ‘hız suçunu kamerayla’ belirleyen sistem için de oylama yapılacak.

Chicago Tribune’ün haberine göre oylamanın zamanı can alıcı bir öneme sahip. Birliğin, Belediye Meclisi içinde etkin olduğu bir zamanda anlaşmaları yürürlüğe koyması halinde Belediye Meclis üyelerinin bu anlaşmalar hakkında kontrol ve düzeltme yetkisini işletmesi çok daha zorlaşacak.
Geçtiğimiz hafta 10 Belediye Meclis üyesi Emanuel’e oylamanın tarihinin en azından önümüzdeki ayın sonuna atılması talebinde bulundu. Üyeler akıllarında çok fazla soru işaretinin olduğunu da belirtti. Geçtiğimiz cuma günü kendilerine yeniden gözden geçirilmiş yönetmelik metni gönderilen 43 yaşındaki Belediye Meclis üyesi Michele Smith ikna olduğunu açıkladı. Smith’in Emanuel’e 32 soruluk bir metin gönderdiği biliniyor.

Ancak diğer Belediye Meclis üyeleri henüz ikna olabilmiş değil. Gözler ertelenmeyen çarşamba günkü toplantı ve sonuçlarında.
Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.