Chicago’da da güvenlik önlemleri artırıldı

Chicago’da da güvenlik önlemleri artırıldı

Boston’da yaşanan bombalama olayının ardından, Chicago’da da güvenlik önlemleri artırıldı.

Pazartesi günü Boston Maratonu’nda yaşanan patlamalar sonrasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin pek çok şehrinde olduğu gibi, Chicago’da da güvenlik önlemleri arttırıldı. Chicago Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre, güvenlik konusunda gerekli tedbirlerin alındığı ve şu durumda şehre yönelik herhangi bir tehditin sözkonusu olmadığı bildirildi. Chicago Acil Durum Yönetimi ve İletişim Departmanı’nın da, diğer kamu güvenliği birimleriyle iletişim halinde olduğu öğrenildi. 

NBC Chicago’nun haberine göre, Metra ve Amtrak’da da ekstra güvenlik önlemleri alınırken, toplu taşıma araçlarında seyahat edecek yolcular da, Salı sabahı, güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. Union Station’da da, üniformalı polis memurlarına ve bomba arayan köpeklere rastlandığı bildirildi. 

Amtrak Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre, istasyonlarda, tren ve demiryollarında alınan güvenlik önlemleri arttırıldı. İstasyon görevlilerinden ve yolculardan, şüpheli gördükleri herşeyi 911’i ya da 1-800-331-0008‘i arayarak Amtrak Polisi’ne haber vermeleri istendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.