Chicago’da Ferguson ve New York kararları protesto edildi

Chicago’da Ferguson ve New York kararları protesto edildi

Ferguson olayları henüz yatışmadan New York’ta da siyahi vatandaş Eric Garner’ın ölümüne yol açan polisin suçsuz bulunması, Perşembe akşamı Chicago’da da protesto edildi. ABD’nin pek çok şehrinde mahkeme heyetinin aldığı karar, vatandaşları sokağa döktü.

Chicago’dakiIMG_0221 gösterilerde, polis 2 protestocuyu gözaltına aldı. Perşembe akşamı sokağa dökülen protestocular, 18. caddede yürümeye başladı. Ardından Dan Ryan otobanına geçen birçok gösterici polis tarafından yoldan uzaklaştırıldı. Daha sonra Lake Shore caddesine giden protestocular, caddedeyi trafiğe kapadı. 15 dakika kadar trafiğe kapalı kalan caddede, arabalar kuyruk oluştururken, bazı sürücüler kornaya basarak göstericileri protesto etti.

St. Loise’deki Ferguson kasabasında geçtiğimiz Ağustos ayında polis tarafından vurulan Michael Brown oalyına da gönderme yapan protestocular, “Eller havadaysa, vurma” şeklinde slogan attı. Yürüyüşe katılanlardan birinin de ters çevrilmiş bir Amerikan bayrağı taşıdığı görüldü. Ters çevrilmiş bayrak Amerika’da üzüntü ve acının bir göstergesi olarak kullanılıyor.

Daha sonra Michigan Caddesi’ne geçen protestocular, Chicago’nun ünlü ‘Muhteşem Mil’ (Magnificent mile) bölgesini de trafiğe kapadı. Yer yer “Nefes alamıyorum” ve “Bizi öldürmekten vazgeçin!” şeklinde slogan atan göstericiler, kimi zaman da yerlere uzanarak, jüri tarafından polislerin suçsuz bulunmasını protesto etti. Bir göstericinin pankartında da “Bizi yokeden sistemi yoket” yazdığı görüldü.

Göstericilerin arasında siyahi vatandaşların yanısıra, beyaz ve uzakdoğulu vatandaşların da olduğu gözlendi. Protestocular daha sonra, Cuma günü öğleden sonra saat 1.30’da buluşmak üzere dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.