Chicago Maratonu iptal edilmeyecek

Chicago Maratonu iptal edilmeyecek

Bu yıl 36.sı düzenlenecek olan Chicago Maratonu için geri sayım başladı. Boston Maratonu’nda yaşanan elim hadiseden dolayı, maratonu organize eden yetkililer şimdiden güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalara başladı.

Chicago Maratonu yöneticisi Carey Pinkowsky, 13 Ekim 2013 Pazar günü düzenlenecek maraton için, güvenlik tedbirleri almak üzere, Chicago Belediyesi ve Acil Durum Yönetme ve İletişim bürosuyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. Uygulanacak güvenlik planı ile ilgili Chicago polisi ve itfaiyesi ile de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Pinkowsky, Boston’da yaşanan trajik olaydan etkilenen tüm katılımcılara sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel de, basına yaptığı açıklamada, Chicago Maratonu’nun planlandığı zamanda gerçekleştirileceğini, ancak gerekirse bazı değişikliklerin yapılabileceğini belirtti. Emanuel, Boston’da yaşanan olayların kesin sonucu açıklanmadan önce bir değişikliğe gitme niyetlerinin olmadığını söyledi. Maratonun Chicago için çok önemli olduğunu ifade eden Emanuel, “Şehre 170 milyon dolarlık bir ekonomik büyüme sağlayan böylesi bir etkinlik devam edecektir” dedi.

İlki 25 Ekim 1977 yılında 4200 koşucunun katılımıyla gerçekleşen maratona, bu yıl 40 binin üzerinde profesyonel ve amatör koşucu kayıt yaptırdı. 16 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği maraton için, bu yıl ki kayıtlar sona erdi. Amerika çapında 50 eyaletten ve 100’den fazla ülkeden koşucunun katılacağı yarış, 6 buçuk saat sürecek. Columbus ve Monroe caddesi kesişiminde başlayacak maratonda yarışçılar, 27 mili koşarak Grant Park’daki bitiş ipini göğüslemeye çalışacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.