Chicago, ABD’nin en çok ziyaret edilen 9 uncu şehri oldu

Chicago, ABD’nin en çok ziyaret edilen 9 uncu şehri oldu

 

Chicago, 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok yabancı turist çeken 9. şehri oldu. ABD Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, 2011 yılında sıralamada 10 uncu sırada olan şehir, 2012 yılında turist sayısında yüzde 14.2 oranında bir artış göstererk 9 uncu sıraya yükseldi.

 

Chicago Belediye Başkanı Rahm Emmanuel yaptığı basın açıklamasında, 2012 yılının Chicago için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Chicago belediyesi ve Chicago’yu Seç (Choose Chicago) adlı kar amacı gütmeyen kurumun işbirliği ile, Chicago’nun bu yıl denizaşırı ülkelerden 1 milyon 369 bin turist çekerek, rekor kırdığını söyleyen Emmanuel, sözlerine şöyle devam etti. “Turizm, ekonomik stratejimizin çok önemli bir parçası. Bu yolda durup dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, 2020 yılında 50 milyon turist.”

 

Şehre gelen turist sayısındaki artış, ekonomiye de olumlu yönde yansıdı. ABD’de 2007 Aralık ayında başlayan ekonomik durgunluktan bu yana ilk kez otel inşaatlarında rekor bir artış kaydedildi. Halihazırdaki otellerde de doluluk oranı yüzde 73’e ulaştı. Bu da 2013 yılında şehre 1 milyon dolardan fazla gelir sağladı.

 

Chicago’da turizm alanındaki hızlı büyüme daha çok Asya ve Güney Amerika piyasalarına yönelik yapılan çalışmalardan kaynaklanıyor. ‘Chicago’yu Seç’ (Choose Chicago) kampanyası çerçevesinde şehir özellikle Asya ve Güney Amerika pazarına bir iş ve kongre hedefi şeklinde lanse edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.