Amerikan usulü İşçi Bayramı

Amerikan usulü İşçi Bayramı

ABD’de ‘İşçi Bayramı’ (Labor Day), her yıl olduğu gibi bu yıl da şenlik havasında kutlandı. Birçok ülkenin aksine, ABD’de işçi bayramı 1 Mayıs yerine, Eylül ayının ilk pazartesi günü kutlanıyor.

 

İlk kez 1882 yılında New York’ta kutlanmaya başlayan işçi bayramı, 1884’den itibaren  haftasonu ile de birleştirildiğinden, çalışanlara üç günlük bir tatil imkanı veriyor. Bu dönem, aynı zamanda, festivaller ve konserlerle dolu geçen uzun bir hafta sonu demek. Birçok belediye, düzenlediği karnavallar ve festivallerle, semt sakinlerine ailece eğlenme fırsatı sunuyor. Kurulan lunaparklar çocukları eğlendirirken, büyükler de konserlere gidiyor. Yemek standları da yine en çok ilgi gören yerlerden biri. İşçi bayramına has bir diğer etkinlik ise, düzenlenen geçit törenleri. Renkli görüntülere sahne olan geçit törenleri, halkın yoğun ilgisini çekiyor.

 

Chicago şehri de tüm diğer Amerikan kentleri gibi işçi bayramını festival havasında kutladı. Şehirde düzenlenen irili ufaklı birçok etkinlik onbinlerce insanının ilgisine mazhar oldu. Uzun yıllardır Chicago’da yaşayan Bonnie Boghton, ABD’de işçi bayramının, ailelerin ve arkadaşların biraraya gelip, mangal yaptıkları, gülüp eğlendikleri bir tatil günü olarak algılandığını söyledi. “Bugün, aynı zamanda resmi olarak yaz mevsiminin sonu kabul ediliyor’ diyen Boghton, haftasonunun aslında insanlar için yazın son tatil fırsatı olduğuna vurgu yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.