Amerikan İslam Üniversitesi, kapılarını yeniden açıyor

Amerikan İslam Üniversitesi, kapılarını yeniden açıyor

Chicago’da bulunan Amerikan İslam Üniversitesi (American Islamic College, AIC) , uzun bir aradan sonra yeniden kapılarını açıyor. 1981 yılında kurulmuş olan üniversite, bir süre faaliyet gösterdikten sonra idari sorunlar yüzünden eğitime ara vermişti. Haziran ayı başında yeniden kredili ders verme hakkı kazanan AIC, Eylül ayında yeni öğrencileriyle eğitime başlayacak. 

 

Bugünlerde tatlı bir telaş içinde olduklarını belirten üniversite rektörü Dr. Ali Yurtsever, 2010 yılından bu yana okulu yeniden eğitime hazırlamak için ciddi bir uğraş verdiklerini söyledi. Başarılı öğrencilere yüksek miktarda burs verileceğini ifade eden Yurtsever, “Başlangıçta ne yazık ki Amerika dışından öğrenci kabul edemiyoruz. ABD içindeki öğrencilere de kontenjan dolmadan bir an evvel kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

 

American Islamic College, 3 Eylul 2013 tarihinde İslami Bilimler alanında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler ve Islamic Chaplaincy adı verilen İmam Yetiştirme Programı ile eğitime başlayacak. Ünlü bilim adamı Martin Marty’nin de içinde bulunduğu geniş bir akademisyen kadrosu AIC bünyesinde dersler verecek.

 

Yurtsever, üniversite hakkında daha fazla bilgi almak isteyenleri www.aicusa.edu adresine yönlendirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.