Ahıska Kültür Merkezi Dayton’da Açıldı

Ahıska Kültür Merkezi Dayton’da Açıldı

Dayton, Amerika’da Ahıskalıların en çok yaşadığı şehir. Şehirde bir yılı aşkın süredir hizmet veren Ahıska Kültür Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti. Merkezin resmi açılışında aynı zamanda, Amerika ve Türkiye’nin değişik şehirlerinde yaşayan Ahıskalılar bir araya gelerek “2012  Ahıskalılar Buluşma Toplantısı”nı düzenledi.

ahiska1Açılışa Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell ve Bursa’da faaliyet gösteren Ahıskalılar Derneği Başkanı Habibullah Mürsel katıldı. Amerika Ahıska Türk Toplumu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İskandar, kültür merkezinin açılışına destek olan Türklere teşekkür etti. Programda Ahıskalıların Amerika’ya mülteci olarak getiriliş sürecini konu alan kısa bir film de gösterildi.

Dayton’da yaklaşık 400 Ahıskalı ailenin yaşadığını belirten Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell, Ahıskalıların Dayton’un ekonomisine, sosyal yaşamına ve eğitimine çok önemli katkılar yaptığını belirtti. Programda bir konuşma yapan Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Türk devleti olarak Amerika’da Ahıskalıların hizmetinde olduklarını belirtti.
           
Türkiye’den gelen Ahıskalı misafirlerden bazılarının 48 yıldır görüşemedikleri akrabalarını bu programda görmeleri duygu dolu sahnelerin yaşanmasına sebep oldu. Bursa’da faaliyet gösteren TASİYAD Başkanı Habibullah Mürsel, Ahıskalılar arasındaki bağların güçlenmesi için dernek olarak gayret göstereceklerini belirtti. Bu buluşmaların her yıl tertip edilmesinin önemine vurgu yapan Mürsel, gelecek nesillere iyi bağlar bırakmanın öneminden sözetti. Açılış töreni, protokol üyelerinin birlikte kurdele kesmesiyle sona erdi.

Write a comment

1 Comment

  1. DINARA LUKMANOVA January 6, 18:15

    İYİ GUNLER BEN DINARA LUKMANVA AHISKA TURKUYUM 27 SENEDIR RUSYADA YASIYORUM EVLIYIM BIR KIZ COCUGUM VAR ESIM TURK RUSLARIN VERDIKLERI EZIYETLERDEN ARTIK BIKTIM DISLANMAKTAN HORLANMAKTAN ITEKLENMEKTEN COK BIKTIM RUSYA FEDEROSYONUNDA KESINLIKLE HIC BIR HAKKA SAHIP DEGILIM PASAPORTUM VAR AMA INSANDA SAYMIYORLAR VATNDAS YERINE KOYMYORLAR AKSINE EZIYET DISLAMA ON PILANDA COCUGUMUN DISLANMADAN OKUYACAGI VE TURK OLDUGU ICIN DERS NOTLARININ DUSMESINI ISTEMIYORUM BEN BUNLARDAN BIKTIGIM ICIN COCUGUMU BOYLE BIR ULKEDE OLKUMASINI KESINLIKLE ISTEMIYORUM BEN AMARIKAYA YERLESMEK ISTIYORUM KENDIMIN VE COCUGUM ESIMIN HAYATINI GARANTI ALTINA ALMAK ISTIYOR DISLANMADAN SERBESTCE YASAMAK OZGUR BIR HAYAT ISTIYORUM BANA BU NUMARADAN ULASABILIRSINIZ 0546 259 27 78 BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVIRIM DINARA LUKMANOVA

Only registered users can comment.