Texas’ta Ramazan dolu dolu geçiyor

Texas’ta Ramazan dolu dolu geçiyor

Texas’ın Başkenti Austin’de, Türk-Amerikan toplumu tarafından düzenlenen iftar programları onlarca milletten insanı ağırlıyor. Başarılı faaliyetleriyle adını tüm eyalete duyuran Raindrop Türkevi, Ramazan etkinliklerine Eyalet Meclisi’nde gerçekleştirdiği ‘Hoşgeldin Ramazan’ programıyla başladı. Daha sonra belediye binasında düzenlenen resepsiyonla on bir ayın sultanı, şehir gündemine taşındı. 

 

“Evimizde gibiyiz”

 

Ramazan’ın ilk gününde Bangladeş-Amerikan toplumunu ağırlayan Raindrop sofrası, ardından başkent Austin’deki 30 Iraklı öğrenciyi misafir etti. Ramazan’ın ilk iftarını Türk dostları ile açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Bangladeş toplumu lideri Shikder Rayed, “Ortam harikaydı, yemekler de çok lezzetliydi. Üç yıldır mekanınızı da, gönüllerinizi de bize açıyorsunuz. Çok teşekkür ederiz” dedi. İki ulusun her zaman çok iyi ilişkiler içinde olduğuna işaret eden Reyad, kendilerinin de Türk toplumunu bayramın ilk günü misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. 

 

Raindrop Türkevi Ramazan’ın ikinci gün iftarındaki misafiri ise Iraklı 30 öğrenci oldu. Texas Üniversitesi’nde misafir öğrenci olarak öğrenim gören Iraklı gençler, Türkevi’nde gördükleri ilgi ve sıcaklıktan çok memnun kaldıklarını söyledi. Süleymaniye’deki Türk okulundan mezun olan Bilya Blend’in okuduğu “Bahçelerde rüzgar” ve “Yeşil başlı gövel ördek” isimli eserler yoğun alkış aldı. Bilya 2007 yılında Türkçe Olimpiyatları’nda yarıştığını ve bu sayede Anadolu’da birçok şehri gezme imkanı bulduğunu söyledi. 

Dolu dolu bir Ramazan programı

Raindrop Kadınlar Kulübü (RAWA) ise yıl içinde Yemek Yapımı, Ebru Sanatı gibi kurslarına katılan 70 Amerikalı kadına iftar verdi. Bu hafta sonu Balkan kökenli Amerikalıları ağırlayacak olan kurum 26 Temmuz tarihinde ise Austin şehrindeki tüm Türk toplumuna açık bir iftar sofrası kurmaya hazırlanıyor. Raindrop, 1 Ağustos’ta ise Texas Üniversitesi (UT) ve kendi bünyelerinde Türkçe öğrenen eski ve yeni öğrencilerini iftar sofrasında buluşturacak.

 

Texas’ta Türk toplumunun Ramazan aktivitelerine bir katkı da Austin’de faaliyet gösteren Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTACC) geldi. TTACC, Hindistan ve Pakistan kökenli işadamlarını iftar programında bir araya getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.