New Mexico’daki fırtına rekor kırdı

New Mexico’daki fırtına rekor kırdı

New Mexico eyaletini vuran fırtınanın yol açtığı maddi zarar tanzim edilirken, şehirde hayatı durdurma noktasına getirdi.

Eyaletin en büyük şehri olan Albuquerque kentini cuma günü vuran bir kategorisindeki fırtına sonrasında Belediye Başkanı Richard Berry, şehir merkezindeki su birikintilerinin büyük oranda boşaltıldığını duyurdu.

Polis ile iftafiye çalışanlarının ortak yürüttüğü şehri temizleme çalışmaları haftasonu aralıksız sürdü. Saatte 89 mil (146 km) hızla etkili olan fırtına şehirde su baskınlarına, elektirik tellerinin kopmasına ve ağaçların yıkımına yol açmıştı.

Pazar günü itibaeriyle 6 binden fazla hanenin elektiriksiz olduğu belirtilirken, bu rakamın cumartesi sabah 30 binden yukarı olduğu kaydedildi.

Ulusal Meteroloj Hizmetleri’nin verilerine göre cuma akşamı yerel saat ile 19:36’da etkili olmaya başldı. Fırtına, 1939 yılından bu zamana kadar şehirde etkili olan en güçlü kasırga olarak kaydedildi. Aynı kurumun verilerine göre metrekareye 1.36 inç yağmur düştüğü ve 1939’da yaşanılan fırtınada bu rakamın 0.85 olduğu dikkat çekti.

Belediye Başkanı Berry, fırtınanın şehirlerine 500 bin dolarlık maddi hasara yol açtığını da söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.