Missouri’de yeni bir kene virüsü bulundu

Missouri’de yeni bir kene virüsü bulundu

Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezi, yaptığı araştırma sonucu Missouri eyaletinde iki hastada görülen kene virsünün yeni bir virüs türü olduğunu açıkladı.

Missouri eyaletindeki St. Joseph hastenesinde 2009 yılında tedavi altına alınan iki hastanın üzerinde tespit edilen virüsün incelenmesi sonunda bunların yeni bir tür olduğu saptandı. CDC’nin geçtiğimiz gün yayınlanan çalışmasına göre, Missouri eyaletinin kuzeybatı bölgesinde yer alan çiftliklerde yapılan incelemelerde de bu iki hastada görülen kene virüslerinin varlığı tespit edildi. Böcek bilimleri uzmanı Harry Savage’in yürüttüğü çalışma, ‘Tropikal Tıp ve Hijyen Amerika Günlüğü’ adlı dergide yayınlandı.

“Çalışmamız bu virüsün her ortamda bulunabileceğini göstermesi adına çok önemli” diyen Savage, “Bu, ABD’de kene kaynaklı yeni bir hastalığın olduğunun ispatıdır. Buluşumuz kene ısırıklarına karşı önleyici tedbirler almak adına önemli bir adım” dedi.

‘Heartland virüsü’ adı verilen yeni virüsün bulaştığı kimselerde, düşük beyaz kan hücre sayımı, ateş, titreme, ishal gibi belirtileri olduğu aktarıldı. Virüsün tedavi edilebildiği belirtilirken 2009 yılında St Joseph hastanesinde tedavi gören iki hastanın da iki hafta içinde taburcu edildiği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.