Florida’da 5.5 metre uzunluğunda piton yakalandı

Florida’da 5.5 metre uzunluğunda piton yakalandı

Florida’da bulunan Ulusal Everglades Park’ında 5.5 metre uzunluğunda bir piton yılanı yakalandı.

Güney Florida Su İşleri Müdürlüğü’nde piton kontrol memuru olarak çalışan Bobby Hill, dev dişi yılanı salı günü öğlen sıralarında park yakınlarındaki bir alanda öldürdükten sonra torbaya koyarak gözetim altına aldı.

Bölgeden sorumlu Randy Smith, Bobby ölü piton yılanının biyologlarca boy ve genişliğinin bir netlik kazanması ve yılanı saran mikrop türlerinin araştırılması üzerine Florida Üniversitesi’ne götürüleceğini söyledi.

Yılanın yaklaşık olarak 5.5 metre uzunluğunda olduğunu söyleyen Smith, bunun aynı zamanda bir bölge rekoru olabileceğini de kaydetti.

 

Güney Florida’da görülen en büyük yılanlardan biri olan bu tür hayvanların özellikle soğuk havalarda güneşte vücutlarını ısıtmak için kayalıkların tepelerine tırmandığı belirtildi.

Geçen mayısta Jason Leon adında bir yılan avcısı Florida’nın şu ana kadar en büyük Burmese pitonunu yakalamayı başarmıştı. Miami-Dade’in güneydoğusunda bir kanal boyunca gece vakti gördüğü bu çok güçlü yılanı kontrol altına alabilmek için kafasını kesmek zorunda kalmıştı. Florida balık ve vahşi yaşamı koruma komisyonu yılanın toplam uzunluğunun yaklaşık 6 metre uzunluğunda ve 58 kilo ağırlığında olduğunu kaydettmişti.

Bir önceki rekor, 2012 de Everglades Ulusal Parkında bilim adamları tarafından yakalanan 4 metre ve 17.5 cm uzunluğunda olan dişi bir yılana aitti. Gebe olan yılan 87 yumurtasıyla birlikte 74.5 kilo ağırlığındaydı.

Kendi doğal yaşam alanlarında Burmese pitonları 7 metre uzunluğa  kadar varabiliyor. Bilim adamları bu egzotik yırtıcıların doğal yaşama büyük bir tehdit unsuru olduğu konusunda hemfikir. Yapılan araştırmalardan bu hayvanların bulundukları bölgede varolan kuştan timsaha varana kadar her şeyi yedikleri anlaşılıyor. 2012’de yapılan bir çalışma piton sayısındaki artışın aynı yerde yaşayan memeli hayvan sayısını önemli ölçüde azaltığını gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.