“Dikkat: Bu bölgede çıngıraklı yılan var!”

“Dikkat: Bu bölgede çıngıraklı yılan var!”

Colorado’da çocukların oyun alanlarından biri olan Tanglewood Parkı’nda çıngıraklı yılan uyarısı yapıldı. Parkın çeşitli bölgelerine asılan ilanda, parkta çıngıraklı yılan görüldüğü ve dikkat edilmesi gerektiği duyuruldu.

 

Dinlenme Alanları ve Park Bölge Müdürü Mike Hanson, kendilerine iki farklı görgü tanığı tarafından farklı zamanlarda çıngıraklı yılan gördüklerine dair rapor geldiğini söyledi. Hanson, geçtiğimiz haftalarda yine aynı parkta birkaç yılan görüldüğü ve bunların bulunarak kaldırıldığını belirtti.

 

Eyaletin en büyük şehri Denver’da bulunan parkta çıngıraklı yılanın görülmesi olağan dışı değil. Belediye yetkilileri çıgıraklı yılanı görenlerin hayvana birşey yapmamaları konusunda uyarıyor. Yine yetkililer özellikle köpek sahiplerini de uyarıyor, zira köpeklerin yılan ısırmasına en fazla maruz kalan canlı olduğuna dikkat çektiyor.

 

Kayıtlara göre Colorado eyaletinde 25 farklı türde yılan bulunuyor. Bunlar arasında ‘western’ ile ‘massasauga’ çıngıraklı yılan türleri de var. Colorado State Üniversitesi (CSU) Hayvan Hastanesi öğretim görevlisi Reagan Wells, çıngıraklı yılan ısırmalarına karşı hızlı bir şekilde tıbbi müdahale edilirse insan ya da köpeklerin kurtarılabildiğini söyledi. Yılan ısırmalarında ısırılan bölgede ciddi acı, kabarma ve başka türden problemlerin de görüldüğünü belirten Wells, düzensiz kalp atışları ile felçe kadar etkisi olabileceğini söyledi.

 

Yılan ısırmalarına karşı yalnızca panzehir ile tedavinin mümkün olduğu belirtiliyor. Bir panzehirin fiyatı ise 400 ila 600 dolar arasında değişiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.