Zihinsel engelli kadın yeni doğan bebeğini çöp kusutuna attı

Zihinsel engelli kadın yeni doğan bebeğini çöp kusutuna attı

Georgia eyaletinin Greenville şehrinde bir çöp kutusunda yeni doğmuş erkek bebek bulundu.

911’e gelen bir ihbar üzerine olay yerine giden polis, çöp kutusunun içinde poşete koyulmuş göbek kordonu hala üzerinde olan bebeği baygın halde buldu. Çöp kutusunun etrafındaki kan damlalarını takip eden polis yakınlardaki bir eve girerek incelemede bulundu. Aklı dengesi yerinde olmayan Sharon Ferguson’a ait olan evde de kan izlerine rastlayan polis, Ferguson’u yakınlardaki bir marketin önünde yakalayarak göz altına aldı.

Bebeği çöp kutusundan çıkaran itfaiye görevlisi Kevin Crosby, “Bebeği plastik bir poşete koyulmuş ve battaniyeye sarılıp atılmış biçimde çıkardığımda rengi tamamen solgun ve bitkindi. Çok üzülmüştüm çünkü bebeğin orada ne kadar kaldığını bilmiyorduk hemen oksijen verip temizledik nefes aldığını gördüğümüzde ise çok mutlu olduk.” dedi.

Ferguson’un komşusu Shanika Cohens, Ferguson’un zihinsel engelli olduğunu gün boyunca sokaklarda dolaştığını ancak kimseye bir zararının olmadığını söyledi. Mahalledeki hiç kimsenin Ferguson’un hamile olduğunu anlamadığını sürekli aynı kıyafetleri giydiğini ve kilo almadığını açıklayan Cohens, zihinsel engeli dolayısıyla Ferguson’un ne yaptığının ve vücudunda neler olduğunun farkında olmadığını, cezai işlem yapılırken bunun da gözönünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

 
Hayati tehlikeyi atlatan bebeğin sahiplenilmesi için yasal olarak aile fertlerine haber verilecek. Bebeği alabilecek özellikte bir aile ferdi bulunamadığı taktirde bebek yetimhaneye teslim edilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.