Yik Yak uygulaması okullarda tehlike saçmaya başladı

Yik Yak uygulaması okullarda tehlike saçmaya başladı

3 ay önce birkaç üniversite öğrencisi tarafından yapılan Yik Yak isimli uygulama tehlikeli boyutlara ulaşmadan okul müdürleri tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Perşembe günü öğleden sonra Yik Yak ugulamasından atılan “Önümüzdeki günlerde Alabama McGill Toolen Catholic Lisesi’nde ve civardaki okullarda silahlı saldırı olacak” mesajının ardından bir öğrenci tutuklandı. Terörist saldırısı suçuyla yargılanacak olan öğrenci 3 sene hapis cezasıyla karşı karşıya. Bu olaydan sonra okullardaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.

Uygulamada kullanıcılara ait kimlik bilgilerinin olmaması yazılan yazıların daha da acımasız olmasına sebep oluyor. Savcılık tutuklanan gence ait bilgileri Yik Yak uygulama sahibinin yardımıyla ele geçirdi.
Georgia eyaletinde bulunan Roswell Lisesi Müdürü Jerome Huff ise, ailelere mektup göndererek öğrencilerin telefonlarındaki ücretsiz mesajlaşma özelliği olan Yik Yak isimli uygulamayı silmelerini istedi.

Uygulama piyasaya sürüldükten üç ay içinde 100 bin kullanıcıya ulaştı ve uygulama üzerinden günde 15 bin mesaj atılıyor. Okul müdürü Huff, öğrencilerin birbirlerine gönderdiği mesajların çok zarar verici olabildiğini, bu yüzden ailelerin çocukların telefonlarında Yik Yak isimli uygulamanın olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

Okul velilerinden Renea Winchester kızına telefonunda bu uygulamanın olup olmadığını sorduğunda, kızının olduğunu ancak kendisinin hiçbirşey yazmadığını sadece kendi hakkında kötü şeyler yazıyorlar mı diye okuduğunu söylediğini belirtti.


“Hiçbirşey yapmasan da arkadaşlarının birbirleri hakkında yazdığı kötü şeyleri okuyarak da bu çirkin davranışın içinde olunur.” açıklamasını yapan anne, bu acımasız cümleleri okumanın en az yazmak kadar zarar verici olabileceğini ekledi.

Ayrıca okul müdürü, tweet atarak bu uygulamanın bundan sonra kesinlikle kullanılmasını istemediklerini ve birileri bu yüzden zarar görmeden veya hayatını kaybetmeden önce bunun durdurulması gerektiğini duyurdu.

Alabama Clay-Chalkville lisesi müdürü Michael Lee, Yik Yak isimli uygulamanın çıktığı daha ilk gün zarar vermeye başladığını belirtti. “Bu yaştaki çocukların birbirleri hakkında aslı olmayan çirkin şeyler söylediklerinde komik olduklarını düşünüyorlar ve bu tuzağa çok kolay düşüyorlar. Bu uygulama da sadece bir okulun öğrencileri değil çevre okullardaki bütün lise ve orta okullarında bunları görebiliyorlar. Bu yüzden bu zararlı uygulamanın kullanıcı sayısı hızla artmaktadır.” açıklamasını yapan Lee Jefferson bölgesindeki bütün okulların bu uygulamayı kablosuz ağlarında engellediklerini ancak hala bazılarının kullanabildiklerini bildirdi. Lee ailelerin çok dikkatli olmalarını ve çocuklarının kullandığı bütün dijital hareketleri takip etmeleri gerektiği ve bu uygulamayı indirmemeleri gerektiği üzerinde durdu.

Yik Yak uygulaması şuan Georgia Üniversitesi, Ole Miss, Clemson, Virginia Üniversitesi, Wake Forest ta kullanılıyor ancak ugulamayı yazan ekip, Penn State, Boston Üniversitesi, NY Üniversitesi gibi doğudaki okullarda da uygulmayı başlatmayı planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.