Yeni yasa yüzünden film şirketleri Georgia’yı terkedebilir

Yeni yasa yüzünden film şirketleri Georgia’yı terkedebilir

Atlanta’da bulunan eğlence sektörü sahipleri,  onaylanması beklenen dini yasanın geçmesi halinde Atlanta’yı terk edeceklerini açıkladı.

Büyük film şirketleriyle çalışan Brian Tolleson, bu yeni yasanın geçmesi halinde yakınlarda çekimleri başlayacak filmlerin Georgia’da çekilmeyeceklerini, bununda Georgia eyaleti için büyük maddi kayıp olacağını açıkladı.
2015 yılı Haziran ayında Temsilciler Meclisi’ne sunulan “Dini Özgürlük” olarak isimlendirilen “First Amendment Defense Act” (FADA) yasası, kurum ve kuruluşların eşcinsellere hiçbir şekilde hizmet vermeme özgürlüğünü destekliyor. Bu yasa tasarısı Georgia eyaletine Cumhuriyetçi Parti senatör Greg Kirk tarafından geçen Ocak ayında sunulmuş, Şubat ayında Georgia Eyalet Senatosu tarafından kabul edilmiş ve onaylanmak üzere meclise gönderilmişti.

“Bu yasanın onaylanması halinde film ve eğlence sektörü açısından Georgia’nın itibarı zedelenecektir” diyen Tolleson, “Sırf bu yasa yüzünden Georgia’dan çekilecek film şirketleri milyonlarca doları da beraberinde götüreceklerdir” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.