Yağmur New York’taki havai fişek gösterisini olumsuz etkiledi

Yağmur New York’taki havai fişek gösterisini olumsuz etkiledi

Amerika Birleşik Devletleri bu sene 240. yaş gününü ülke genelinde konserlerle, havai fişek gösterileri ve mangal partileri ile kutlandı.

Havanın yağışlı olması nedeni ile New York’ta yapılan ve bağımsızlık kutlamalarının sembolü haline gelen havai fişek gösterisi geçen yıllara oranla sönük geçti.

Macy’s firmasının sponsorluğunda bu sene East River (Nehir) üzerinde gerçekleştirilen 40. havai fişek gösterisinin başlama saatinde yağmurun etkili olması katılımcı sayısının düşmesine neden oldu. Etkinlik öncesi üç milyon insanın East River etrafına gelerek havai fişek gösterilerini izlemesi bekleniyordu ancak yağmur nedeni ile bu sayının çok ciddi oranda düştüğü ifade edildi.

New York şehri başta olmak üzere ülkenin önde gelen şehirlerinde polis, geçen senelere oranla daha sıkı tedbirler alarak güvenliği sıkı tuttu.

IŞİD geçen hafta ABD ve İngiltere’ye 4 Temmuz bağımsızlık kutlamalarına yönelik saldırı yapacağını açıklaması güvenlik güçlerini daha sıkı tedbir almaya yönelttiği görüldü.  Polis, özel eğitimli köpekler ile kalabalık içinde muhtemel silah veya patlayıcı madde taşıyanları aradı.

Cuma günü polis akademisinden mezun olan iki bin yeni polis memuru da New York’taki kutlamaların güvenliği için ilk mesaililerine başladı.

Kutlamalar içinde en dikkat çeken bir etkinlikte country (halk) müziğinin efsane ismi Willie Nelson’un Teksas’da 10 bin kişiye verdiği konser oldu. Nelson, sahnede İngiltere’ye karşı 1776 yılında ABD’nin açıkladığı Bağımsızlık Bildirgesi’ni okudu.

Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama, 4 Temmuz kutlamaları çerçevesinde parti verdi. Ancak Obama, hem ülkenin bağımsızlık gününü hem de büyük kızı Malia’nın 18. yaş gününü kutladı.

Obama, kızının ülkesinin bağımsızlık gününde doğması nedeni ile iki sevinci birden yaşadığını belirterek, ‘‘Babalarının kızlarını utandırma gibi bir görevi var ve bende şimdi o görevi yapacağım’’ diyerek kızını yanına çağırdı ve sarıldı. Daha sonra Obama, kızı için ‘‘iyi ki doğdun’’ nakaratını okudu ve davete katılanlar da ona eşlik etti.

4-temmuzSOSİSLİ SANDVİÇ YEME ŞAMPİYONU BU YILDA DEĞİŞMEDİ

New York Coney Island yerleşkesinde bu yılda sosisli sandviç (Hot Dog) yeme yarışı düzenlendi. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de ‘‘Jaws’’ lakaplı Joey Chestnut, 10 dakika da 70 sosisli sandviç yiyerek şampiyon oldu.

Kadınlar da ise 10 dakika da 38 sosisli sandviç yiyen Miki Sudo birinci oldu.

Ülkenin farklı şehirlerinde 4 Temmuz kutlamaları nedeni ile çeşitli ufak tefek kazalarda yaşandı. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise Massachusetts eyaletinde bir yük teknesinin üzerinden atılmak istenen havai fişek düzeneğinin yıkılması ile yaşandı. Havai fişeğin ateşlendiği anda yıkılan düzenekten çıkan alev topu izleyenleri biran heyecanlandırdı. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.  

CHICAGO YİNE ŞİDDET VE SİLAHLI SALDIRI İLE GÜNDEM OLDU

ABD’nin büyük şehirleri arasında kötü bir sicile sahip olan Chicago dün ve haftasonu yaşanan silahlı saldırılarla gündeme geldi. 4 Temmuz etkilikleri ile haftasonuda 34 kişi yaralanırken 3 kişinin de öldüğü açıklandı.

Michigan eyaletinde bu yıl beklenen yağmurların yağmaması nedeni ile havai fişeklerin yangın çıkarma korkusundan bazı yerleşkelerde gösteriler iptal edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.