Washington DC’de taksi ücretleri ucuzladı

Washington DC’de taksi ücretleri ucuzladı

Başkent Washington’da yakıt fiyatlarının ucuzlamasından dolayı bu haftadan itibaren taksi kullanıcıları mil başına 1 dolar daha az ödeyecek.
Washington DC Taksicilik Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre 2011 yılının Mart ayından bu yana artan yakıt fiyatlarından dolayı uygulanan zamlı tarife bu hafta sona erecek.  İndirimin ardından iki millik mesafe için taksi fiyatları yüzde 12 oranında azalacak. Böylece taksimetre açılış fiyatı 8,32 dolardan 7,32 dolara düşecek.

Yakıt fiyatlarındaki düşüş ve yaz aylarında öngörülen müşteri sayısındaki azalma taksi ücretlerindeki indirimin ana sebepleri.
Açıklamaya göre 2011 yılında taksi ücretlerine ilk zam yapıldığında yakıt fiyatları ortalama 3,45 dolardı. Bu yılın Mart ayında yakıt fiyatlarındaki artış gerekçesiyle yeni bir zam yapıldığında ise ortalama benzinin galonu ortalama 3,85 dolardan satılıyordu. Bu günlerde ise eyalette benzin fiyatı 3,66 dolara kadar düştü.

Yakıt fiyatlarındaki bu düşüşü ülkedeki ham petrol fiyatları ve Avrupa’yı sarsan ekonomik krizie bağlayan DC Taksicilik Komisyonu Başkanı Ron M. Linton, yakıt fiyatlarını yaz ve sonbahar döneminde de gözlem altında tutacaklarını söyledi. Linton, “Şartların değişmesi halinde buna uygun adımlar atacağız” dedi.  

Başkent Washington’ın en önemli ulaştırma unsurlarından biri taksiler. Verilere göre 2009’da kentte 8 bin lisanslı taksi operatörü var ve bu rakama her sene yaklaşık 300 yeni taksi ekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.