Washington DC, trafik kameralarından bir yılda 55 milyon dolar kazandı

Washington DC, trafik kameralarından bir yılda 55 milyon dolar kazandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC, 2011 mali yılı rakamlarına göre trafik kameraları sayesinde 55 milyon dolarlık gelir elde ederek rekor kırdı. 2012 yılı rakamları ise bu rekorun içinde bulunduğumuz yılda yeniden kırılacağını gösteriyor. Görünen o ki kırmızı ışık ve hız sınırı ihlallerini tespit eden bu kameralar başkent için yalnızca sürücüleri daha dikkatli olmaya sevkeden basit birer cihaz değil aynı zamanda ciddi bir gelir kapısı.
Araştırmalara göre kameralar sürücülerin dikkatini çekecek şekilde yerleştirilmesine rağmen ceza alan sürücülerin sayısı her geçen gün artıyor.  Son iki senede 80 bin kırmızı ışık ihlali olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kameralar aracılığıyla yalnız bu yılın ilk 6 ayında toplam 40.3 milyon dolarlık ceza kesildiğine dikkat çekiyor .

Washington DC’de hız limitinden dolayı kesilen cezanın tutarı aşılan limite göre 75 dolarla 250 dolar arasında değişiyor. Kırmızı ışık ihlalinin cezası ise 150 dolar. Eğer sürücü 30 gün içinde bu parayı ödemez ya da  mahkemede kendisini savunmazsa para cezası ikiye katlanıyor.

Washington DC bölge idaresi, 2013 yılı için belirlenen 9.4 milyar dolarlık bütçe içinden 5.8 milyon doları hız ve kırmızı ışık kamera sistemleri için ayırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.