Virginialı öğrenciler değişim programı eğitimini tamamladı

Virginialı öğrenciler değişim programı eğitimini tamamladı

Virginia Eyaletine bağlı Fairfax Belediyesi ile kardeş şehir olan Keçiören Belediyesi arasında imzalanan öğrenci değişim programı kapsamında 15 ABD’li üniversite öğrencisi Ankara’da eğitim aldı.

 

George Mason Üniversitesi, Nothern Virginia Community Collage ve Turgut Özal Üniversitesi arasındaki “Öğrenci Değişim Kültür ve Eğitim Programı”nın ilk uygulaması, ABD’den Türkiye’ye gelen 15 üniversite öğrencisiyle gerçekleştirildi. 2-23 Haziran 2013 tarihleri arasında Keçiören Belediyesi’nin konuğu olan öğrenciler, Turgut Özal Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki derslere katıldı. Program kapsamında ABD’li öğrenciler ayrıca Ankara’daki çeşitli kurumları ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Aynı zamanda Türkiye’nin turistik bölgelerini gezip görme imkanını buldular.

 

Öğrenciler ilk olarak 3 Haziran’da değişim programına ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile bir araya geldi. Daha sonra TBMM’yi gezen öğrenciler, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve İstanbul Milletvekili İsmail Safi ile görüştüler. Mecliste AK Parti grup toplantısını da izleyen öğrenciler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kabul edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşen Fairfax’li öğrenciler, AK Parti Genel Merkez Binası’nda da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülden Akşit ile bir araya geldiler. Keçiören Meslek Edindirme Kursları(KEÇMEK) Merkezi’ni de ziyaret eden öğrenciler, burada öğretmenlerin yardımıyla geleneksel Türk sanatlarından Ebru sanatıyla taş bebek yapımını öğrendi.

 

Programlarını Ankara, Beypazarı, Kapadokya, Göreme, Konya, Bolu ve İstanbul gezileriyle tamamlayan öğrenciler ülkelerine döndü.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.