Virginia’da valilik seçimleri heyecanı

Virginia’da valilik seçimleri heyecanı

Virginia’da valilik seçimlerine saatler kala anketler Demokrat Partili aday Terry McAuliffe’in önde olduğunu gösteriyor.

 

McAuliffe son 15 günde farklı kuruluşlar tarafından yapılan 10 ankettende birincilik ile çıktı. Bazı anketler McAuliffe’i 2 puan önde gösterirken bazısı ise aradaki farkı 15 puan olarak ilan etti. Quinnipiac Üniversitesi geçen hafta yapılan ve bugün açıklanan anket, McAuliffe’in yüzde 46, Cumhurtiyetçi aday Ken Cuccinelli’nin yüzde 40 oy alacağını öngörüyor.

 

Başkan Barack Obama da hafta sonu Arlington’da McAuliffe’in seçim kampanyasında konuşmuş ve destek olmuştu. Üstü kapalı bir şekilde Çay Partisi’ne (Tea Party) yüklenen Obama, son aylarda Cumhuriyetçi Parti içindeki bu grubun radikal tutumlar sergilediğine dikkat çekti. Ken Cucinelli’nin de benzer görüşlere sahip olduğunu ima eden Obama, bu grubun isteklerinin yüzde yüzü karşılanmaması halinde tüm partiyi, tüm ülkeyi ve hatta tüm ekonomiyi gasp edebildiklerini ifade etti.

 

Konuşmasında McAuliffe’ten övgüyle bahseden Obama, demokrat adayın iyi bir iş adamı olduğuna dikkat çekerek özellikle istihdam oluşturma konusunda başarılı olacağına vurgu yapmıştı.

 

Terry McAuliffe kimdir?

 

Başarılı bir iş hayatı geçmişine sahip Terry McAuliffe, Clinton ailesine yakınlığı ile biliniyor. Bill Clinton’ın başkanlık seçimleri çalışmalarında da aktif olarak yer alan McAuliffe, Hillary Clinton’ın 2008’deki başkanlık kampanyasının başındaki isimdi.

McAuliffe, 2012 Kasımında adaylığını açıkladı. O günden bu yana her fırsatta paritici tartışmalardan ziyade istihdam ve bütçe konularına odaklanacağını dile getiriyor.

 

Virginia’daki bazı Türk derneklerine de ziyarette bulunan McAuliffe, Türk toplumununda yakından tanıdığı bir isim.

 

Ken Cuccinelli kimdir?

 

2002 yılından 2010’a kadar Virginia Senatosu’nda yer alan Cucinelli, bir süredir Virginia Eyaleti Başsavcılığı görevini yürütüyor. Klasik bir Cumhuriyetçi olan Cucinelli, kürtaja ve okullarda cinsel eğitime karşı olan bir isim.

 

Ayrıca Cumhuriyetçilerin radikal kesimi Çay Partisi’ne (Tea Party) yakın olduğu iddia ediliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.