Vermont, TCC’nin ödül töreninde buluştu

Vermont, TCC’nin ödül töreninde buluştu

Vermont Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Barış Adaları Enstitüsü’nün (Peace Islands Institute-PII) ortaklaşa düzenlediği “Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni”ne Vermont eyaletinin en tanınmış simaları katıldı.

 

Sheraton Burlington Konferans Merkezinde’nde düzenlenen etkinliğe 150’den fazla seçkin davetli katıldı. Gecenin onur konuğu ile Vermont Valisi Peter Shumlin oldu. Vali Shumlin, Vermont eyaletindeki Türki nüfusun her geçen gün arttığına dikkat çekti. Vermont eyaleti için farklı kültürlerin en güzel şekilde birarada yaşam örneğini sergilediğini belirtten Vali, TCC’nin öncülüğünde hem ekonomik hem de eğitim alanında temelleri atılan projelerden de duyduğu menuniyeti dile getirdi. Vali Shumlin, bu hizmetlerin oluşumunda fikri manada çok büyük katkısı olan Fethullah Gülen Hocaefendiye de teşekkürlerini iletti. Vali Shumlin, çok yakın bir zamanda Türk Kültür Merkezi’nin Vermont Burlington`da açılacağının haberini ve müjdesini verdi.

 

3 -Turkish Cultural Center Vermont Dinner Governor Peter Shumlin

Programın ana konuşmacısı olan Dr. Jon Pahl ise Hizmet hareketini kendi hayatından verdiği örneklerle anlattı. Hizmet hareketinin toplumda sosyal adaletin tesisi için yardımdan eğitime kadar birçok alanda hizmet sunduğunu belirten Pahl, kendisinin bu faliyetlere şahitlik ettiğini dile getirdi. Dr. Pahl, Himzet hareketine gönül vermiş insanların da büyük fedakarlıkları ile bu faaliyetleri gerçekleştirebildiğini söyledi.

 

Gecede Türkiye gezisine geçtiğimiz haziran ayından katılan Senator Chris Bray de bulundu. Bray, programda yaptığı konuşmada Türkiye’de gezi boyunca yaşadığı deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Türk misafirperverliğinin kendisini çok etkilediğini, henüz Türkiye’yi görmemiş olanların ilk fırsatta bu heyecanı yaşamaları tavsiye eden Senatör, barışın tesisi, daha müref bir gelecek için bu hareketin ortaya koymuş olduğu değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

 

TCC Başkanı ve CTAA Bölge Direktörü Eyüp Şener kısa hoşgeldiniz konuşmasının ardından Vali Shumlin’e ‘Liderlik’ ödülünü takdim etti.

 

5 - Turkish Cultural Center Vermont Dinner Award Ceremony

Ardından Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Burak Karartı da kürsüye gelerek TCC’nin yapmış olduğu diyalog hizmetine dikkat çekti. Bu hizmetleri takdirle karşıladığını belirten Karartı, Mevlana’nın birlik beraberlik mesajını vererek programı düzenleyenlere teşekkür etti.

 

Türk Kültür Danışma Kurulu üyesi, eyalet milletvekili Jean  O’Sullivan da Türkiye ve Azerbaycan gezileri tecrübelerini katılımcılara anlattı. O’Sullivan, Ümraniye ile Burlington belediyeleri arasındaki kardeş şehir projesinin her iki toplum için olumlu katkılar yapacağını dile getirdi. Milletvekili, geziler sırasında bir çok resmi düzeyde de görüşme gerçekleştirdiklerini, bunun neticesinde de ekonomik ve eğitim anlanlarında bazı ortak çalışmaların başlatıldığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından ödül töreninin son kısmına geçilirken PII onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi ve misyonu ile alakalı bir video sunum izlenildi. 2013 yılı ‘Topluma Hizmet’ ödülü yine geçtiğimiz yaz döneminde Türkiye’ye ziyarette de bulunan eyalet Başsavcısı William Sorrell’e takdim edildi. ‘Basın Ödülü’ ise Vermont eyaletinin en büyük gazetesi olan Burlington Free Press gazetesi başkanı ve yayımcısı Jim Fogler’e verildi.

 

2 - Turkish Cultural Center Vermont Dinner Governor Peter Shumlin

Gecenin son konuşmacısı ise bu yılki ‘Eğitim  Ödülü’ne layık görülen Saint Michael Üniversitesinde eğitim profesörü olan Aostre Johnson oldu. Dünya çapında hizmet hareketini okullar aracılığıyla tanıma fırsatı elde ettiğini söyleyen Prof. Johnson, bu okullarda yetişen neslin dünya barışına yapacağı katkının önemini konuklarla paylaştı.

 

Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.