Utahlı yargıç kararını geri aldı

Utahlı yargıç kararını geri aldı

Utah’da eşcinsel bir çiftin evlat edindikleri bebeğin hetoroseksüel bir aile tarafından büyütülmesine karar veren ve bebeğin aileden ayrılmasına hükmeden hakim bu kararını geri aldı.

Evli çift Cuma günü 9 aylık kız bebeklerine kavuştular ve çok mutlu olduklarını söylediler.

AP’ye konuşan April Hoagland, “Çok mutluyuz ve Perşembe günü bebeğimizi yetkililere verirken ona güle güle demedik” dedi.

Hoagland ve Beckie Pierce daha sonra evlerinin bulunduğu Utah’daki Price bölgesinde bir basın toplantısı düzenledi. Bu esnada Pierce’ın ABD’deki eşcinsel haklarının öncülerinden Harvey Milk’in, “Haklar seslerini duyuranlar sayesinde kazanılır” sözlerinin yazılı olduğu tişört giydiği görüldü.

Çift açıklamalarında haklarında çıkan kararın ardından bütün ülkede kendilerine destek verenlere teşekkür ettiler.

Yargıç Scott Johansen’in kararı sonrası ülkedeki çoğu kişi bu durumu protesto etmişti. Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton da konuyla ilgili bir tweet atarak olayın ulusal boyutta duyulmasını sağlamıştı.

Eyalet yetkilileri ve bir savcı da Johansen’in kararını iptal etmesini talep etmiş, yargıç ise kararını düşüneceğini açıkladığı halde bebeğin alınmasının arkasında durmuştu.

Johansen’in dava sırasında söylediği, “İncelediğim bir araştırmaya göre heteroseksüel ailelerin yanında büyüyen bebekler homoseksüel ailelerin yanında yetişenlerden daha iyi bakılıyor” cümlesine de yalanlama geldi. Amerikan Psikologlar Derneği bugüne kadar bu konuda bir araştırma yapılmadığını belirtti. Açıklamada hetoroseksüel ailelerin daha iyi çocuk yetiştirdiğine dair bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.