Üniversite öğrencisi, Müslüman kadına saldırmaktan tutuklandı

Üniversite öğrencisi, Müslüman kadına saldırmaktan tutuklandı

Indiana Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Triceten D. Bickford Müslüman bir kadına saldırmaktan tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan Bickford olay esnasında alkollü olduğu ve anksiyete ilaçlarını almadığını söyleyerek, yaşananları hatırlamadığını iddia etti.

Cumartesi günü Indiana’ya bağlı Bloomington’da bir kafede 9 yaşındaki oğlu ile birlikte oturan 47 yaşında ve türbanlı bir kadına saldırı gerçekleşti. Genç saldırgan önce masanın yanına giderek kadını ve oğlunu tehdit etti. Görgü şahitlerinin anlattıklarına göre, “beyaz güç” ve “hepiniz öleceksiniz” gibi ifadeler kullanan genç ardından kadının kafasını zorla masaya bastırarak türbanını çıkarması için zorladı.

Bu esnada kadının kocası ve diğer müşterilerce durdurulan genç, kafeden çıkarıldı ve yetkililerin gelmesi için dışarıda bekletildi.

Kendisini çıkartanları tehdit eden, gelen polislerden birini ısırıp, polis arabasının camını yumruklayan genç tutuklandı.

Çıkarıldığı duruşmada 500 dolar kefalet belirlenen genç bu sayede Pazartesi günkü dersine yetişti.

Genç yaşananları hatırlamadığını ve öğrendikleri karşısında büyük bir pişmanlık yaşadığını belirtti. Saldırdığı Müslüman kadından özür dileyen Bickford, olaya tamamen alkol ve ilaçlarını almamasının sebep olduğunu aktardı.

Olayın ardından Müslüman kadın ağrılardan ve acıdan şikayet etse de tedavi görmeyi reddetti.

FBI olayı “nefret suçu” ve “sivil haklar” açısından bakacağını, davanın federal bir davaya çevrilebileceğini söyledi.

Indiana Üniversitesi de yaptığı açıklamada öğrencilerinden birinin böyle bir olaya karıştığı için derin üzüntü duyduklarını ve konuyla ilgili inceleme yaptıklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.