Trafik kazasında ölen müslüman gencin bulunması için para ödülü konuldu

Trafik kazasında ölen müslüman gencin bulunması için para ödülü konuldu

22 yaşınaki Mahmoud Arabi, Avusturalya’dan Orlando’nun Disney bölgesindeki dünyaca ünlü parklarda çalışmaya gelmiş bir stajyerdi. Mike olarak da tanınan genç adam 18 Mart 2013 günü Vineland Yolu üzerinde karşıdan karşıya geçmek isterken bir aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın üzerinden bir yıl keçmesine rağmen Arabi’nin katilinin hala bulunamadı. Bunun üznerine harekete geçen Orlando Kissimme’deki Genç Müslüman Liderler Konseyi’ni temsilen İmam Abufarah Helmi Elagha kaçan şoföre ait herhangi bir bilgi verebilecek kişiye 5 bin dolar ödül vereceğini duyurdu.

İmam Elagha, Florida’nın merkez medyasına yazdığı e-mailde, Florida devriye polisinin araştırmasını daha derinlere taşıyarak katili bulması gerektiğini söyledi. E-mailinde ‘bu bir suçtur, yapılan bir cinayettir’ diyen Elagha, birçok kanıtın toplanmasına rağmen hala herhangi bir suçlunun bulunamaması konusunda ciddi şekilde endişe duyduklarını da belirtti.

Florida devriye polisi Kim Montes ise Mahmoud Arabi’nin tamamlanmamış hayat kitabının son sayfalarını yazmaya ve suçlunun hak ettiği şekilde mahkemede yargılanmasına çalıştıklarını belirtti. Kim Montes ayrıca eldeki belgelerden yola çıkarak yakın zamanda suçluyu bulacaklarını da kaydetti.

Arabi hakkında edinilen son bilgiye göre, kazadan sonra DNA için alınan son örnekler de ilgili adli tıp laboratuarlarına gönderildi. Örnekler uzmanlarca incelendikten soruşturmada ilerleme katedilmesi bekleniyor.

İmam Elagha cuma günü camide yaptığı  konuşmada Walt Disney Dünyası’nı, aileyi maddi olarak desteklememekle de suçlamış ve Arabi’nin Disney’e çalışmaya gelerek hayatını onun için tehlikeye attığını sözlerine eklemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.