‘Suikast silahı tartışması’, Pennsylvania’nın en büyük silah fuarının açılışını erteletti

‘Suikast silahı tartışması’, Pennsylvania’nın en büyük silah fuarının açılışını erteletti

Pennsylvania eyaletinin en büyük silah fuarı Eastern Sports and Outdoor Show, bir haftadır devam eden ‘suikast silahları’ tartışmasının ardından belirsiz bir tarihe ertelendi.

Tartışma, fuarı organize eden Reed Exhibitions isimli şirketin, geçtiğimiz hafta suikast silahlarının fuarda sergilenmesini yasaklamasıyla başladı. Karar üzerine pek çok silah şirketi yasağı protesto ederek ürünlerini fuardan geri çekti. Bir hafta süren görüşmelerin ardından bugün şirket, fuarın belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Reed Exhibitions tarafından yapılan açıklamada, “Ne yazık ki bu gösteri, avcılık ve balıkçılıkla ilgilenen insanlara ürün ve hizmet sunan bine yakın standdan yalnızca küçük bir grubu etkileyecek bir kararın gölgesinde kalmıştır” denildi.

Suikast silahlarının engellenmesi kararını ‘kabul edilemez’ olarak niteleyen Ulusal Atıcılık Sporları Vakfı (National Shooting Sports Foundation, NSSF) ise Reed Exhibitions ile yapılan uzun görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamadığını açıkladı. “Bu organizasyonla artık hiç bir şekilde ilişkimiz yoktur. Katılmamız ya da ürün sergilememiz söz konusu değildir” diyen NSSF yetkilileri, Reed Exhibitions tarafından organize edilen diğer silah fuarlarıyla ilgili de tüm seçeneklerin değerlendirileceğini söyledi.   Son dönemde ardarda yaşanan silahlı katliamların ardından başkan Obama silahsızlanma konusunda ciddi adımlar atılacağını açıklamış ve suikast silahlarının satın alınmasını zorlaştıracak bir tasarı için düğmeye basmıştı.   Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.