Sörf yaparken köpek balığının saldırısına uğradı

Sörf yaparken köpek balığının saldırısına uğradı

Florida’nın Cocoa Beach İskelesi yakınlarında yeni aldığı sörf tahtasını denerken bir köpek balığının saldırısına uğrayan Bobby Baughman isimli sörfçü hastaneye kaldırıldı. Baughman, sörf yaptığı sırada tam dalgayı sonlandırmışken, diğer dalgadan kurtulmak için suyun altına daldığında birşeyin sağ ayağını yakalayarak sallamaya başladığını, bunun bir köpek balığı olduğunu anladığında şoka girdiğini söyledi.

Balıkçı teknelerinde çalıştığı için bu hayvanlarla ilgili deneyimleri olduğunu belirten Baughman, köpek balığının yaklaşık 2 metre boyunda bu cinslerin en büyüğü olduğunu, bunların yüzlerinin ve burun çevrelerinin çok hassas olduğunu bildiği için  parmaklarını yüzüne geçirip bütün gücüyle sıkmaya başladığını ve köpek balığının onu bir kez daha salladıktan sonra bıraktığını söyledi.

Baughman ayrıca “Hemen can havliyle sörf tahtamı yakalayıp üzerine yattım o şekilde gelen dalgayı kullanıp uzaklaştım. Ayağımı elimle yukarı kaldırdığımda akan kanları gördüm. Bir taraftan da arkama bakıyordum. Sörf tahtamın kumlara değdiğini hissettiğimde can kurtaranlar hemen müdahele ettiler ve hastaneye getirdiler.” açıklamasını yaptı.

Brevard bölgesi okyanus kurtarma şefi Jeff Scabarozi , yaranın çok derin olduğunu, hatta ayağın altından bakıldığında deliklerin göründüğünü belirtti. Olaydan sonra köpek balığı tehlikesinden dolayı sahili yarım saatliğine kapattıklarını, tekrar açtıklarında da köpek balığı tehlikesi olduğu anlamına gelen kırmızı ve mor bayrakları açtıklarını, çarşamba sabah sahili açarken de uyarılara devam ettiklerini bildirdi.

Tendonları ve kemiklerinde büyük hasar meyda gelen sörfçü ameliyat olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.