Siyahi protesocudan polise dava

Siyahi protesocudan polise dava

Siyahların Hayatları Önemlidir (Black Lives Matter) aktivisti DeRay Mckesson, Baton Rouge kent yetkilileri ve polisi aleyhinde gözaltına alınması sırasında yaşadıkları nedeniyle dava açtı.

Hareketin önde gelen aktivistlerinden Mckesson, polisin kendisine ve yaklaşık diğer 200 gözaltına alınan göstericiye karşı “askeri bir tarzda ve agresif bir şekilde” davrandığını iddia ediyor.

Protesto gösterisi, Alton Sterling adlı siyah bir adamın Louisiana’da polis tarafından gözaltına alınmak için yere yatırılıp kelepçeleneceği sırada dört kurşunla öldürülmesi üzerine düzenlenmişti. Bir otoyolu trafiğe kapatmakla suçlanan DeRay Mckesson, Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da yüzlerce kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Louisiana valisi John Bel Edwards daha önce polisin tepkisinin uygun olmadığını ifade etmişti. Mckesson ve gözaltına alınan diğer iki kişi polisin tutuklamalar sırasında gereksiz bir şekilde agresif olduğu şeklinde şikayette bulundu.

Gözaltına alınan protestocular, polisin herhangi bir provokasyon olmadığı halde göstericilere ve gözaltına alınanlara şiddet uyguladığı şikayetinde bulunuyor.

Mckesson ABD’de ilk kez 2014’te, Michael Brown adlı bir siyahın Missuori eyaletinin Ferguson kasabasında yine polis tarafından öldürülmesinin ardından halka protesto çağrısı yaptığı tweetlerle tanınmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.