Sınıfı terk etmeyen kız öğrenciyi polis yerlerde yuvarladı

Sınıfı terk etmeyen kız öğrenciyi polis yerlerde yuvarladı

Pazartesi günü Spring Valley Lisesi’nde bir kız öğrencinin kayıtlı olmadığı derse girmesinin ardından okulda görevli polisin onu zorla çıkarması öğrenciler tarafından kaydedildi.

Siyahi kız öğrencinin sınıftan çıkmasını isteyen şerif yardımcısı Ben Fields, öğrencinin sırada oturmaya devam etmesi üzerine koluyla öğrencinin boynunu kavrıyor ve onu yere yuvarlıyor. Yerde sürünen öğrencinin daha sonra ellerini arkadan kelepçeleyen Fields’ın bu görüntüleri internete düştükten kısa bir süre sonra oldukça fazla tepki geldi.

Richland bölge şerifi Leon Lott, “Öğrenci verilen talimatlara uymadığı ve okul düzenini bozduğu için tutuklanmıştır. Videoda da karşı koyduğu görülüyor” dedi.

Ancak videoda şerif yardımcısının kız öğrencinin boynuna sarıldığı, hatta yerlerde sürüklendiği anlarda bile bir karşı koyma anı bulunmuyor.

Fields olayın ardından Twitter hesabını kapatırken, Facebook’ta da olaya ilişkin bir yorumda bulunmadı.

Fields’ın şerif yardımcılığı dışında okulun Amerikan futbolu takımının defans koçluğunu yaptığı ve ayrıca takımın direnç antremanlarından sorumlu olduğu da öğrenildi.

CNN ise Fields’ın eski dosyalarına ulaştı. Şerif yardımcısı hakkında aşırı güç uygulama nedeniyle  daha önce bir dava açılmış. Ayrıca başka bir öğrencinin gereksiz yere okuldan uzaklaştırılması nedeniyle Fields’ın Ocak ayında bir mahkemesi daha olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.