“Love is A Verb” Atlanta’da tanıtıldı

“Love is A Verb” Atlanta’da tanıtıldı

“Love is A Verb” Amerika’nın güneydoğusuna tanıtıldı.

Hizmet hareketini anlatan “Love is a verb” (Sevgi bir fiildir) isimli belgeselin gala gecesi Atlanta Historical Centar’da yapıldı. Belgeselin yönetmeni ve yapımcısı olan Emmy ödüllü Terry Spencer’da bu görkemli geceye katıldı. Çekimleri beş farklı ülkede gerçekleşen belgesel, hizmet hareketinin gelişimini, dinler arası diyoalog çalışmalarını, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan eğitim faaliyetlerini, Kuzey Irak’ta ki Sema Hastanesi’ni, Afrika’da ki ” Kimse Yok mu” ve eğitim gönüllülerinin calışmalarını anlatıyor. Danışmanlığını Helen Rose Ebaugh, Scott Alexander, Hakan Berberoğlu, Alp Aslandogan, John Esposito, Gordon Quinn gibi isimlerin yaptığı belgesel Maryland Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” ödülünü aldı.

Galada konuşan yönetmen Terry Spencer, 5 farklı ülkede gerçekleşen çekimler sırasında yaşadıkları güzel anıları anlatırken, Türkiye’de hizmet hareketine karşı olan kişilerden aldığı tepkileri de dile getirdi.

Hizmet hareketinin bütün detaylarını işleyen ve Amerika Film Festivali tarafından tanınmış olan belgeseli izleyenlerden Ürdünlü bir çift, hizmet hareketini ilk defa duyduklarını, etkilendiklerini ve belgeseli çok ilham verici bulduklarını belirtti. Moderatörlüğünü Dr. Mustafa Şahin’ in yaptığı  “yorumlar ve sorular” bölümünde ise danışman Hakan Berberoğlu ve yönetmen Terry Spencer izleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.