Romano ailesi hala Rusya’daki evlatlarını bekliyor

Romano ailesi hala Rusya’daki evlatlarını bekliyor

Rusya’nın yaklaşık bir yıl önce çıkardığı bir yasayla yetimhanede yaşayan çocukların Amerikalılara evlatlık verilmesini yasaklamasıyla uzun zamandır evlatlık almaya çalışan bir çok ailenin çabası sonuçsuz kaldı. Çıkan yasayla birlikte halihazırda işleme konulmuş bir çok başvuru da iptal edildi.

Yasa madurlarından biri olan Georgialı Romano ailesi, evlatlık alacakları Bogdan ve kardeşi Yura’yı gördükleri anda çok sevdiler ve 2011 yılında evlatlık alma işlemlerine başladılar. Ancak işlemler tamamlanamadan yasaklama kararı çıktı.

Baba Romano 3 çocukları olduğunu ve çocuklarının da yeni gelecek kardeşleri için sevinç ve heyecanla hazırlık yaptıklarını belirtti. Evlatlık alacakları çocuklar için rusça öğrenen baba, Eşinin çocuklar için hazırladıkları odaya girdiğinde gözyaşlarını tutamadığını, ve şimdi burada rahat yataklarında yatmaları gerekiyorken, Rusya’daki soğuk yetimhanede oldukları için üzüldüklerini belirtti.

Romano ailesinin çocukları umutla, hergün yeni kardeşleri için günlük tutuyorlar. Anne Romano, “Tam işlemlere başlamıştık heyecanlıydık, durdurma kararı aldılar. Bu süreçte 10 yaş yaşlandığımı  hissediyorum, aynaya baktığımda ben bile kendimi tanıyamıyorum. Umudumuzu hiç kaybetmeyecegiz. Çünkü çocuklar bizi bekliyorlar hala. Onları alacağımız ve bundan sonra birlikte yaşayacağımız için heyecanlanıyorlardı. Onlar üzüldüğü ve bizi bekledikleri  için daha da üzgünüm.” dedi.

Rusya Amerikan vatandaşlarına evlatlık vermeyi durduran karar konusunda oldukça ısrarlı. Bu yasağın değişmesi için yapılan herhangi bir çalışma yok.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.