Otizmli çocuklar ve anneleri Atlanta Meclis’inde

Otizmli çocuklar ve anneleri Atlanta Meclis’inde

Haklarını arayan otizmli çocuklar ve anneleri dğn Atlanta Meclis’indeydiler. Otizmli 9 yaşındaki Jorge’un annesi Leah Ashe liderliğinde bir grup otizmli çocuk  annesi, salı günü meclis binasına gelerek, tedavi masraflarını karşılayacak sigorta yasasının geçmesi için talepte bulundular.

Ashe, oğlunun tanı aldığında hiçbir zaman yürüyemeyeceğini ve konuşamayacağını söylediklerini bu yüzden onun normal bir hayat yaşayacağına dair ümitsiz ve geleceğe dair endişelerle bu yola başladığını belirtti. Oğlunun okula ilk başladığı dönemlerde çok zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Ashe, “Tenefüsler ve öğle yemekleri benim için kabus gibiydi çünkü oğlum kalabalık ve gürültülü ortamlarda duramıyordu. Yıllar süren eğitim ve terapilerle şimdi üçüncü sınıf seviyesinde okuyabiliyor ve futbol oynuyor ancak bütün bu gelişmeler bize 10 binlerce dolara maloldu.” açıklamasını yaptı.

 

“Georgia eyaleti Amerika’daki otizm tedavi masraflarının sigorta kapsamına alınması zorunluluğunun olmadığı eyaletlerden bir tanesi. Bu durum aileleri çok zor duruma sokuyor.” diyen otizmli çocuk annesi Melissa Solares, birçok ailenin çocuklarının terapi masrfalarını ödeyemediğini, ellerinde ne varsa harcadıklarını hatta kredi çektiklerini belirtti.

“Eğer bu yasa geçerse çocuklarımız ihtiyaçları olan tedavileri alabilecekler ve daha iyi seviyeye gelebilecekler.” diyen anne Solares ayrıca , “Şuana kadar aileler olarak çocuklarımızın daha iyi  tedavi alabilmeri için birçok zorluktan geçtik ve çok aşama kaydettik. Bizim durumumuzda olan çok sayıda aile ve ihtiyaçları olan terapileri almak için bekleyen çok sayıda çocuk var, bu kesinlikle olması gereken bir yasa ve bu yasanın geçmesi için elimizden ne gelirse yapacağız.” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.