Ortaokul öğrencileri havalı tüfek kullanımından suçlu bulundu

Ortaokul öğrencileri havalı tüfek kullanımından suçlu bulundu

Fairfax Bölge polisi, Rocky Run ortaokulunda havalı tüfekle etrafa ateş açtıkları gerekçesiyle 16 yaşlarında iki genci gözaltına aldı. Gençler mahkeme önüne çıkana kadar bekletilecekleri Fairfax Bölgesi Islahevine yerleştirildi.
Eğitim döneminin son günü Virgina’nın Chantilly şehrinde yer alan Rocky Run Ortaokulu’nun öğrencileri havalı tüfek ateşine maruz kaldı. Okul binası dışında ama okul kampüsü dahilinde gerçekleşen olay sırasında yıl sonu etkinliklerinden dolayı bahçede yüzlerce öğrencinin bulunduğu açıklandı.
Silah atışına maruz kalan 14 yaşında bir erkek ve 13 yaşında bir kız öğrenci hafif yaralarla Inova Fair Oaks Hastanesi’ne nakledilmişti.

Şüphelilerin ortaokula gitmeyen öğrenciler olduğu tespit edildi ve olayda kullanılan havalı tüfeklere el konuldu. Suçlulardan birisi iki kasti yaralama ve meskun bina içine silah sıkma diğeri ise bir kasti yaralamadan suçlu bulundu.

Kötü niyetli yaralama üçüncü dereceden suç sayılarak zanlılar 5 seneden 20 seneye kadar hapis ve 100 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilir. Meskun binaların içine ateş etme ise altıncı dereceden suç olarak nitelendirilerek hapis ve 2 bin 500 dolar para cezası gerektiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.