Öğrenciler sınıfta arılarla ders işliyor

Öğrenciler sınıfta arılarla ders işliyor

Tennessee’nin Murfreesboro şehrinde bulunan McFadden Magnet okulunda 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin gözlem yapması için arı  kovanı kuruldu.

Rutherford İlçesi Arıcılık Birliği tarafindan geçtiğimiz eğitim öğretim yılının sonuna doğru  kurulan bal arısı kovanı öğrencilerin ilgi odağı oldu.

 

 

Matematik ve fen bilimleri öğretmeni Christa Campbell “Arı kovanı biraz yer kaplıyor ama orada bulunmasının bir amacı olduğunu hissediyorum.”dedi. Campbell, İş Eğitim Ortaklığı kurumundan kazandığı destek fonu ile bu arı kovanını aldıklarını ve öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri ile bağlantılı bir çok şey öğreneceklerini sözlerine ekledi.

“Siz onlara bir şey yapmadıkça onlar size birşey yapmıyor” diyen öğrenciler, arıları görmeye alıştıklarını ve korkmadıklarını ifade etti. Campbell’ in öğrencilerinden bir tanesi “İlk kraliçe arımız öldüğü için geçenlerde yumurtadan çıkan yeni bir kraliçe arımız oldu.” dedi.

Başka bir öğrenci ise “Yeni kraliçe arımız şimdi tekrar yumurtlamaya başladı.” şeklinde gözlemlerini dile getirdi.

 

 

Arı kovanının giriş çıkış kapısı domates fidelerinin ve tavuk kümeslerinin bulunduğu okulun bahçesine açılıyor. Sınıf öğretmeni Campbell “Geçenlerde hırsız bir arı  bal çalmak için kovana geldi. Bal arılarında muhteşem bir koku alma sezgisi var. Hırsız arıyı bulup onu öldürdüler. Bu inanılmaz birşey ve öğrencilerim bunları öğrenmekten ve bizzat görmekten dolayı çok heyecanlılar”dedi.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.