Ocean City’de türüne nadir rastlanan bir mavi ıstakoz yakalandı

Ocean City’de türüne nadir rastlanan bir mavi ıstakoz yakalandı

Potluck isimli balıkçı teknesi, Maryland eyaletine bağlı Ocean City kıyılarına yaptığı seferden türüne nadir rastlanan bir mavi ıstakozla döndü.

Yakaladığı istakozun ilk başta farkına varmayan Kaptan John Gourley, her zaman yaptığı gibi ıstakozlarını satmak için Martin Balık şirketine gelince bu nadir türün farkı ortaya çıktı. Toby, ismi verilen ıstakoz Washington Milli Akvaryum yetkililerine verilmek amacıyla hemen özel su deposuna yerleştirildi. Washington Milli Akvaryumu, hafta sonu bu nadir ıstakozu görmek için sabırsızlanan insanların akınına uğradı.

Maine Üniversitesi ıstakoz uzmanlarına göre genetik bir kusur nedeniyle meydana çıkan mavi renkli bu ıstakoza, 2 milyonda bir rastlanıyor.

Haftada iki üç güb sahilden 50-60 mil uzakta avlanarak her defasında 1,000 pound’a yakın ıstakoz ve yengeç yakalayan kaptan Gourley, 9 yıl önce de benzeri bir ıstakoz yakalamış. O ilk ıstakozun çok az yaşadığını söyleyen Gourley, bazen yeşil, siyah ya da parlak turuncu ıstakozlar yakaladığı için maviyi görünce şaşırmadığını ifade etti. Kaptan Courley, mavi ıstakozu ucuz bir fiyata satmaktansa herkesin görebileceği şekilde akvaryuma hediye etmenin daha iyi olacağını düşündüğünü açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.