Obama, sel felaketinin yaşandığı Louisiana eyaletinde

Obama, sel felaketinin yaşandığı Louisiana eyaletinde

ABD Başkanı Barack Obama, önceki haftalarda sel felaketinin yaşandığı Louisiana eyaletinde incelemelerde bulundu.

60 binden fazla evin yıkıldığı ve 13 kişinin hayatını kaybettiği doğal afet sonrası gerekli yardımların zamanında yapılmadığı için eleştirilen Başkan Obama, şu ana kadar 100 bin kişinin Federal Acil Yönetim Ofisi’ne (FEMA) başvuruda bulunarak yardım istediğini söyledi.

Selde hayatını kaybedenler için ‘üzgün’ olduklarını belirten Obama, felakete ilk olarak müdahalede bulunan federal görevlileri de övdü. Hakkındaki eleştirilere de cevap veren Obama, “Arkadaşlara şunu hatırlatıyorum. Bazen sel suları geçtikten sonra, insanların dikkatleri de geçebilir. Bu onlardan biri değildir. Bu fotoğraf çekme fırsatı değildir. Bütün Amerikalıların bunun üzerine odaklanmasını istiyorum” dedi.

Görevi süresinin dolmasına 5 ay kalmasını bir avantaj olarak gören Obama, politika konusunda ‘çok endişeli’ olmadığını belirtti. Felaketler geldiği zaman Washington’ın politik eğilime girmediğini kaydeden Obama, “ Size garanti veriyorum, bu bloktaki hiçbir insan, müdahalede bulunan insanlar, hiç kimse Demokrat veya Cumhuriyetçi diye birbirini ıslıklamıyor”diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, geçen günlerde Başkan Obama’nın golf oynamak yerine, Louisiana eyaletine gitmesine gerektiğini belirterek eleştirilerde bulunmuştu. Şu ana kadar 26 bin mağdur ‘sel sigortası’ için başvuruda bulundu. FEMA, felaketten etkilenenlere 20 milyon dolar ödemede bulundu.

Louisiana’daki sel felaketi 2012’deki Sandy Kasırgası’ndan sonra ABD’deki en büyük doğal afet olarak nitelendirilmişti. Sel nedeniyle binlerce kişi barınaklara sığınaklara yerleştirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.