New York’un Belediye Başkanlığını de Blasio rekorla kazanma yolunda

New York’un Belediye Başkanlığını de Blasio rekorla kazanma yolunda

Önümüzdeki salı günü yapılacak olan New York Şehri Belediye Başkanlığı seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Bill de Blasio rekor farkla kazanma yolunda.

Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Cumhuriyetçi Parti’nin Belediye Başkan adayı Joseph J. Lhota ile Bağımsız aday Adolfo Carrion’a karşı rekor farkla kazanacağı öngörülen de Blasio, şehirde liberallerin, demokrat ve göçmenlerin favori ismi.  New York Times ile Siena Koleji’nin ortak kamuoyu yoklamasına göre de Blasio en yakın rakibi Lhota’ya yüzde 46 oranında fark atmış görünüyor. Eğer de Blasio en yakın rakibini yüzde 46 oy oranı ile geride bırakırsa New York Şehir Belediye Başkanlığı yarışında bugüne kadar en açık farkla yarışı kazanan aday olacak. New York Belediye Başkanlığı’nı bugüne kadar rakiplerine karşı en açık farkla 1973 yılında Abraham Beame kazanmıştı. Beame en yakın rakibini yüzde 40 oy oranı ile geride bırakmış bu da belediye başkanlığı seçimlerinde tarihe rekor fark olarak geçmişti.

New York Times ve Siena Koleji’nin anket sonuçlarına göre de Blasio’yu Belediye Başkanlığı için ‘uygun isim’ gören New Yorkluların oranı yüzde 62. Demokratların adayını başkanlık koltuğu için ‘tam yeterli bulmayanların’ yüzdesi ise 13. Aynı ankete göre de Blasio’yu ‘yetersiz’ görenlerin oranı da yüzde 22 olarak tespit edildi.

Lhota’nın uygun olduğunu düşünenler yüzde 25, tam yeterli bulmayanların oranı yüzde 27 ve doğru isim olarak görmeyenlerin yüzdesi de 46 olarak tespit edildi.

Bağımsız aday  Carrion için rakamlar ise, uygun olduğunu belirtenler yüzde 11, çok yeterli bulmayanların oranı 76 ve doğru aday olmadığı fikrinde olanlar ise yüzde 11 şeklinde aynı ankette ortaya çıkan sonuç oldu.

Ancak ‘bugün seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna ankete katılanların yüzde 68’i de Blasio derken, Lhota için bu oran yüzde 23 olarak tespit edildi. Carrion için de anketteki rakam yüzde 4 olarak belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.