New York’ta demokrasinin tabutunu kaldırdılar

New York’ta demokrasinin tabutunu kaldırdılar

Türkiye’de özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu, ABD’nin New York şehrinde protesto edilmeye devam ediliyor. New York’ta bir grup vatandaş, üstüne ‘Adalet’, ‘Demokrasi’ ‘Özgürlük’ yazılı temsili bir cenazeyi taşıyarak ilginç bir protesto gösterisine imza attı.

Arabanın üstüne konulan temsili tabut, araç konvoyu eşliğinde New York sokaklarında gezdirildi. New York’un işlek yerlerinden Central Park ve Times Square Meydanı’ndan geçen temsili cenaze konvoyu, Amerikalıların dikkatini çekti. Konvoyda bulunan araçlar ‘Özgür medya susturulamaz, Adalet, Demokrasi ve Özgürlük öldü’ pankartları ile süslendi. Protestocular yaklaşık bir saat boyunca New York sokaklarında tur attı. Amerikalı sürücüler protesto gösterisine korna çalarak destek verdi.

Protestoyu organize edenlerden İrfan Yüce, Türkiye’de adalet, demokrasi, insan hakları ve özgürlüğün öldüğünü ifade ederek “Demokrasi sevdalıları, babayiğitler, özgürlükçü, adaletçi kardeşlerimiz söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz de temsili bir cenaze hazırladık. Götürüp bunu gömeceğiz. Ama bunun sonunda Türkiye’de daha güzel günler doğacak.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.