New York’ta ASALA Ermeni terör örgütü protesto edildi

New York’ta ASALA Ermeni terör örgütü protesto edildi

Asala Ermeni terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatlar New York Times Meydanı’nda anıldı.Young Turks (Genç Türkler) Derneği tarafından bu yıl 11. düzenlenen “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma” mitingi düzenlendi.

Amerikan marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingde, Türk gençleri sözde Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı. Türk ve Azeri bayraklarının dalgalandığı gösteride, 1974-1984 yılları arasında Ermeni teröristlerce şehit edilen Türk diplomatların adları tek tek okundu, kalabalıktan da ‘burada’ sesleri yükseldi. Protesto’ya çok sayıda Azeri vatandaşların katılması dikkat çekti.

Gösteride konuşma yapan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman ise sözde soykırım iddialarının gerçeği yansıtmadığını, bunun siyasi bir amaç doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Ermeni yalanlarına karşı devamlı mücadele edeceklerini belirten Tekman, “Bugün burada 61 derneğimizle birlikte tek yumruk olarak Ermenileri yalanlıyoruz. Bizimle birlikte Azerbaycanlı arkadaşlarımızda bu protestoya destek veriyor. Bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Tennessee Üniversitesi Profesörlerinden Michael Günter de yaptığı konuşmada Türklerin Ermenileri katletmediğini ve sözde soykırım ile ilgili herhangi bir kesimden özür dilemesine gerek olmadığını söyledi. Prof.Dr Günter, bu olayla ilgili tarihin iyi araştırılması gerektiğini anlattı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak ise yaptığı konuşmada Ermenilerin, Hocalı’da, Karabağ’da acımasızca çoluk çocuk, kadın erkek birçok insani katlederek soykırım yaptığını savundu. Bu konuda bütün dünyanın aldatıldığı ve kandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, yıllardır Ermeni yalanlarının bitmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini söyledi.

Türk Hars Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kurtuluş, Ermeni diasporasının sözkonusu soykırım iddialarını siyasi amaçla kullandığını savundu. Gösteriye New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da katıldı.

Gösteri sırasında yoldan geçmekte olan Ermeni asıllı bazı vatandaş, protestoya katılanlara sözlü tacizde bulundu. Polis, gerginliğin büyümesine izin vermeden şahısları uzaklaştırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.