New York ve New Jersey’de yaşayan çocuklar ve aileleri için yaz rehberi

New York ve New Jersey’de yaşayan çocuklar ve aileleri için yaz rehberi

New York ve New Jersey eyaletlerinde yaşıyorsanız okullar kapanmadan çocukları eğlendirecek eğitsel faaliyetler için kayıt yaptırma zamanı geldi de geçiyor. Oturduğunuz muhitte kütüphane veya rekreasyon merkezlerinde çocuklara yönelik ücretli, ücretsiz kurslar ya da programlar mevcuttur. Ancak yoğun işlerden ve bu sene bitip tükenmek bilmeyen kış soğuğundan henüz detaylı bir program yapmaya fırsat bulamadıysanız yeni seçeneklere açık olabilirsiniz.

İşte New York ve New Jersey çevresinde yaz ayları boyunca yapılabilecek bir kaç etkinlik önerisi:

Manhattan Down Town Toplum Merkezi (Manhattan Youth Downtown Community Center) orta okul öğrencileri için ücretsiz tiyatro, senaryo yazma, yemek pişirme, dans, takım sporları ve bahçe işleri kursları veriyor. 8 Temmuz-2 Ağustos tarihleri boyunca sürecek kurslar hakkında ayrıntılı bilgi için Manhattan Youth’un internet sitesinden faydalanılabilir.

http://www.manhattanyouth.org/after-school/middle-school-programs/middle-school-summer-program.aspx

Manhattan sokaklarında şenlik var

Manhatan’da 8 Temmuz 23 Ağustos tarihleri arasında sabah 9 akşam 5 arasında bazı sokaklar ve okul binaları oyun parkı olarak dizayn edilerek çocukların oynaması için açılıyor. Bu parklarda çocuklar voleybol, basketbol, ip atlama, sek sek gibi sokak oyunlarının yanında satranç ve benzeri oyunlar da oynama şansına sahip. Bu sene çocuklar ‘Karaib Adaları’nın keşfi’ teması ile biraraya gelecek. Çocuklar burada yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşme imkanı bulabilecek.

Ayrıntılı bilgi için:http://www.palnyc.org/800-pal-4kids/program.aspx?id=30

Metropolitan Sanat Müzesi (Metropolitan Museum of Art, MET) ten  çocuklara yönelik ücretsiz programlar

Eğer MET’i ziyaret etmeyi düşünüyorsanız standart ücret ödemek yerine dilediğiniz miktarda bir bağış yaparak müzeye girebilirsiniz. MET’in özellikle Mısır bölümü çocukların en ilgi gösterdiği bölümlerden biri. Ayrıca çocuklara yönelik bir saatlik ücretsiz turlar da sanatla yeni tanışan genç yetenekler için ilgi çekici olabilir. Bunların yanı sıra MET’ in çocouklara yönelik ücretsiz programları da dikkate değer. Detaylar için

http://www.metmuseum.org/events/programs/family-programs

Hayvan severlerin mutlaka görmesi gereken Bronx Zoo

New York’un Bronx ilçesindeki bu hayvanat bahçesi çarşamba günleri ücretsiz.

http://www.bronxzoo.com/

Modern Sanat Müzesi MOMA’da gün boyunca süren çocuklara yönelik etkinliklere katılmak ve bunu ücret ödemeden yapmak istiyorsanız her Cuma saat 4’ten sonra MOMA’nın ücretsiz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

http://www.moma.org/

Eğer çocuğunuz bahçe işlerine meraklıysa Brooklyn Botanical Garden’da harika bir gün geçirip çeşitli bitki ve çiçeklerin nasıl yetiştirildiğini öğrenme ve rehber eşliğinde öğrendiklerinizi tatbik etme şansına sahipsiniz. Giriş ücreti ödemeden girilebicek tarihler için ayrıntılı bilgi:

http://museumfreedays.com/museum/brooklyn-botanic-garden#.U4YL1nJdVEI

Amerikan Doğal Tarih  Müzesi (American Natural History Museum)

Aynı MET’te olduğu gibi dilediğiniz miktarda giriş ücreti ödeyerek dolaşabileceğiniz bu müze çocuklarla en az bir kez gezilmesi gereken bir mekan. Çok büyük olduğu için minik ziyaretçilerle bölüm bölüm farklı günlerde gezilebilir. Kızıldereliler’den Afrika medeniyetlerine; dinazor iskeletlerinden günümüzde nesli devam eden her hayvanın  doldurulmuş maketlerinin sergilendiği müzede değişik meraklara sahip kimseler için farklı farklı bölümler mevcut ancak deniz meraklısı çocuklar köpek balıklarının sergilendiği dev havuzu her ziyarette görmek isteyecektir.

http://www.amnh.org/

NJ Çocuk Müzesi

www.njcm.com/?gclid=CJrd2dGEz74CFWsS7AodLh8AgQ

20 Haziran 2014 Cuma ve 7 Ağustos 2014 Perşembe günü ücretsiz görülebilir. Bu tarihlere bağlı kalmak istemiyorsanız indirim için çeşitli kuponlar kulanabilirsiniz.

http://www.groupon.com/deals/new-jersey-children-s-museum-3?utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_campaign=US_DT_SEA_GGL_TXT_TTT_SR_CBP_CH1_NBR_k*the%20new%20jersey%20childrens%20museum_m*b_d*US-RTC-North-Jersey_g*new-jersey-children-s-museum-3_c*28518476416_ap*1t1_e*1104856

New Jersey’de ücretsiz görülebilecek hayvanat bahçeleri ve çiflik hayvanları

http://www.monmouthcountyparks.com/page.aspx?Id=2526

44 Longstreet Road, Holmdel, NJ 07733

732-946-9562 – Ranger Station

Merrill Park (Woodbridge, NJ)
http://www.co.middlesex.nj.us/parksrecreation/merrill.asp

1030 River Road

Piscataway, NJ

East Jersey Olde Towne Village
http://www.co.middlesex.nj.us/culturalheritage/village.asp

1050 River Road

Intersection of River Road & Old Hoes Lane

Raritan Valley sakinlerinin genelde gönüllü olarak çalıştığı East Jersey Olde Towne Village, tarihe meraklı olanlar için harika bir yer. Bu açık hava müzesi diyebileceğimiz tarihi köyde Amerikan tarihine ait bilgiler, ziyaretçileri dönemin kıyafetleriyle karşılayan temsili ev ve mahalle sakinleri tarafından aktarılıyor.

Köyün 900 hektarlık geniş arazisi, ziyaretçilere uzun yürüyüşler ve piknik yapma şansı da sağlıyor. Ziyaretçiler piknik yaparken kendilerine ziyaretçi olan tavuk, kaz, deve kuşu, geyik, keçi, tavşan gibi hayvanları besleyebiliyor ayrıca oyun parkı da çocukların vazgeçilmezi…

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.