New York Havalimanı’nda silahlı saldırı paniği

New York Havalimanı’nda silahlı saldırı paniği

New York JFK Havalimanı’nda silahlı saldırgan olduğu yönünde yapılan telefon ihbarları büyük paniğe neden oldu.

Saat 21.30 sularında 8 numaralı terminalde silahlı bir saldırgan ihbarı alan güvenlik güçleri terminali boşalttı. Uçuşlar iptal edilirken, terminalde bulunan yolcular büyük panik yaşadı.

John F. Kennedy Havalimanı’nda silahlı saldırgan olduğu yönünde ikinci ihbar da saat 22.15 sularında yapıldı. Bu kez silahlı saldırganların 1 numaralı terminalde olduğu iddia edildi. İhbarın ardından kısa süre içerisinde 1. Terminal de boşaltıldı.

İhbarların ardından bomba uzmanları ve çok sayıda terörle mücadele timlerinin bulunduğu özel ekipler havaalanına sevk edildi.

Havalimanı bir süre uçuşlara kapatıldı. İstanbul’dan JFK Havalimanı’na 22.15’te Türk Hava Yolları ile gelen yolcuların da içinde bulunduğu çok sayıda yolcu güvenlik gerekçesiyle yaklaşık üç saat bekletildi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan görgü tanıkları 1 numaralı terminalin tahliyesi sırasında büyük panik yaşandığını, insanların ezilme tehlikesi atlattığını belirttiler.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin terminalin boşaltılmasının ardından dışarıdaki yolcuları yere yatmaları yönünde uyarması nedeniyle paniğin daha da büyüdüğüne dikkati çekti. Ayrıca bazıları aynı anda terminalden silah sesleri duyulduğunu söyledi.

Polisin sık sık terminalde bulunan halka “Canınızı kurtarmak istiyorsanız buradan uzaklaşın” çağrısında bulunduğunu ve bunun da paniği tetiklediğini öne sürüldü.

Havaalanında saat 00.30 itibariyle kapatılan terminallerin yeniden açıldığı, uçaklarda bekletilen yolcularında terminallere girişlerinin başladığı belirtildi.

Yetkililer ihbarların asılsız olduğu belirterek olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Fotoğraf: Görgü tanığı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.