New Jersey Başsavcısı, Türk Camii’nde konuştu: Müslümanlar güvencemiz altında

New Jersey Başsavcısı, Türk Camii’nde konuştu: Müslümanlar güvencemiz altında

New Jersey Başsavcısı Paul J. Fishman, Paterson’da bulunan Ulu Cami’de Cuma Namazı öncesi cemaate diyaloğu geliştirme çağrısında bulundu. Namaz öncesi camide kısa bir konuşma yapan başsavcı, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Müslümanların Adalet Bakanlığı koruması altında olduğunu anlattı. Fishman, 3,5 yıllık görev süresi boyunca ilk kez Türk camisinin cemaatiyle bir araya geldi.

 

Şu ana kadar New Jersey’nin birçok yerinde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini aktaran Fishman, Türk ve Müslüman toplumu ile hiçbir sorunları bulunmadığını söyledi. Başsavcı, özellikle son Boston patlamalarından sonra oluşan ortamda Müslümanların kendilerini güvende hissetmesi için çabaladıklarını vurguladı.

Paterson ulucamii ziyaret Orhan-03Kurum olarak bütün toplumlarla diyalog halinde olduklarını dile getiren Fishman, “İnsanların yaptığımız işler hakkında bilgilendirilmesini istiyoruz. Herkesin kişisel özgürlüklerini ve haklarını koruduğumuzu ve bunun için çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Yaşadığımız bölgenin daha güvenilir olması için cemiyetlerle birlikte çalışmamız gerek. Bu bizim ortak amacımız olmalı.” dedi. Göreve geldiği günden beri cemiyetlerle diyalog kurmaya çalıştığını, özellikle Müslüman toplumu ile bir araya geldiğini aktaran Başsavcı, “Onların bizim güvenliğimiz altında olduklarını bilmelerini istiyorum. Şu ana kadar Müslümanlarla bir araya geldiğimiz toplantılar çok verimli geçti. Birçok camiyi gezip, yönetim kurullarında bulunan insanlarla tanıştım. Ama bunun daha fazlasını yapabiliriz. Bu yüzden bugün burdayım.”diye konuştu.

 

New Brunswick’te 2 yıl önceki yılbaşı gecesinde 3 kişinin, hiç bir suçu olmayan iki insanı sadece Arap oldukları için dövdüğünü anlatan Başsavcı, “Bu bizim için kabul edilmez bir davranıştır. Tahmin ediyorum sizin için de öyledir. Biz de bunları tutukladık. Federal hapishaneye gönderdik. İnsanların şunu bilmesini istiyoruz ki devlet sizin yanınızdadır.” diye konuştu.

Toplumlar arasında kötü insanlar olabileceği uyarısında da bulunan Başsavcı, “Önemli olan bu tarz insanların diğer toplum üyelerini olumsuz etkilememesi. Biz de bunları engellemek için, farklı toplumları ziyaret ederek, biz sizin yanındayız diyoruz.”

Cuma namazı nedeniyle konuşmasını kısa tutan Başsavcı, herhangi bir olumsuz durumda direk güvenlik güçleri ile irtibat kurulması talebinde bulundu. Bilgilendirme ve diyalog toplantılarının devam edeceğini de kaydeden Fishman, bir sonraki görüşmenin soru-cevap şejlinde olabileceğini söyledi.

İlk defa bir başsavcının cami cemaatine hitap edip, diyalog kurduğunu  belirten Ulu Cami Derneği Başkanı Özkan Karaçay, toplantının verimli geçtiğini ifade etti. Karaçay, başsavcının herhangi bir olumsuz durumda kendileri ile irtibata geçme talebinde bulunduğunu aktardı. Cami cemaati ise, başsavcının bizzat camiye gelip müslümanlara daha iyi diyalog kurmak istemesini  olumlu karşıladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.