Nashville’de sokaklarda yaşayan evsiz sayısı yüzde 25 oranında arttı

Nashville’de sokaklarda yaşayan evsiz sayısı yüzde 25 oranında arttı

Amerika Belediye Başkanları Konferansı’nda verilen bilgiye göre, Nashville’ de, sokaklarda yaşayan kişi sayısının geçen yıla göre yüzde 25 oranında arttığı bildirildi. 2012-2013 yılları arasında 25 şehirde yapılan araştırmaya göre, sokakta yaşayan evsiz sayısının en fazla Nashville’de artış gösterdiği ifade edildi.

Memphis şehri ise, işsiz sayısı Nashville’den daha yüksek olmasına rağmen, sokaklarda yaşayan kişi sayısının yüzde 5 oranında düşüş gösterdiği şehir oldu. Görevliler, evsiz koruma evlerinin ihtiyaca yeterince cevap veremediğini, evsizlerin yaklaşık 3 te birinin halen yardım almayı beklediğini bildirdi. Bu araştırmanın yapıldığı diğer 24 şehir arasında evsiz sayısının en hızlı arttığı yerin Nashville olduğu belirlendi.

Uzmanların görüşü, evsiz kalan ailelerin ve çocukların sayısındaki bu hızlı değişimin şehrin ekonomik başarılarının bir sonucu olabileceği yönünde. Bunun sebebi, bu şehrin fırsatlar şehri olarak düşünülmesi ve daha fazla göç alması, olarak görülüyor.

Şehre iş bulma ümidiyle gelmiş birçok kişiden telefonlar aldıklarını belirten Safe Haven koruma evi CEO su Joyce Lavery, evsizlere kalacak yer sağlamanın en çok zorlandıkları konu olduğunu, iki sene öncesine kadar iki odalı bir apartmanı 500 dolara bulabiliyorken, şuan aynı apartmanı 750 dolara zor bulduklarını söyledi.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Metropolitan Evsizler Komisyonu Müdürü Will Connelly, “Evsizlik oranının artmasıyla ilgili faktörleri bilmemize rağmen, temelde yatan asıl sebep olarak net bir şey söyleyemiyoruz. Evsizlere yardımda bulunan dernekler, vakıflar bize ellerindeki bilgileri tam olarak vermiyorlar bu yüzden sorunun temelinde yatan şeyi göremiyoruz. Bizim biran önce bunun temeldeki sebebini öğrenmemiz gerekiyor.” dedi.

 

Perşembe günü sabah 11.00 sıralarında bir grup, şehir merkezindeki kütüphane etrafında bulunan bankları kaldırarak eylem yaptı. Belediye görevlilerinin, şehirdeki üç düzine bankı sırf evsizler yatıyor diye kaldırdıklarını belirten protestocular  “Amacımız halkın bu konuya dikkatini çekmekti.” açıklamasını yaptı.

Belediye sözcüsü Jenna Smith ise sadece 10 ya da 12 kadar bankı kırık oldukları için kaldırdıklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.