Nashville polisi: Hırsızlara davetiye çıkarmayın!

Nashville polisi: Hırsızlara davetiye çıkarmayın!

Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde polis araç sürücülerini hırsızlardan korumak için ‘Park Smart’ isimli bir uyarı notu yayınladı.

Nashville şehrinin batı yakasındaki bir alışveriş merkezinin park alanında devriye gezen polis memuru Billy Smith, hırsızlara davetiye çıkaran bir çok araba tespit ettiğini belirterek hırsızların camı kırıp içeridekileri almasının sadece bir iki dakika sürdüğünü söyledi. Smith, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Alışveriş sezonunun bu sene erken başlaması dolayısıyla olayların arttığını belirten Smith, “Park alanında arabasının ön koltuğuna laptop, telefon, çanta, cüzdan hatta arabasının yedek anahtarlarını bırakarak park edilmiş araçlar gördük. Çalınan arabaların yüzde 50’si içinde anahtar bırakılan arabalardır. Sürücüler arabalarından ayrılmadan önce bütün değerli eşyalarını yanlarına almalı.” diye konuştu. Sürücülere arabalarını alış-veriş merkezlerinde park ederken herkesin rahat görebileceği merkezi ve aydınlık yerlere park etmeleri ve mümkün olduğunca yanlız yürümemeleri gerektiğini hatırlatan Smith, “Hırsızların sizden çok uzakta olduğunu düşünmeyin” dedi. Alışveriş merkezinden çıkan müşterilerden Nathan Gerald, daha önce hırsızların arabasından esyalarını çaldığını bunun ve sinir bozucu bir durum olduğunu söyledi. Gerald, bu yüzden artık daha dikkatli davrandığını belirtti. Başka bir müşteri Joy Warrick ise “Eğer kötü niyetli insanlar için uygun ortam oluşturursanız onlar da bu avantajı kullanır.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.