“Müzik eğitimi çocukların akademik başarısını artırıyor”

“Müzik eğitimi çocukların akademik başarısını artırıyor”

Tennessee’ nin Nashville şehri Metro bölgesi devlet okullarında yapılan bir araştırmaya göre müzik eğitimi alan öğrencilerin akademik başarı düzeyinde artış tespit edildi.

Kansas Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen 4 yıl süren bu çalışmada, okullarındaki müzik programına katılan öğrencilerin akademik başarılarının arttığı, mezuniyet derecelerinin yükseldiği, ACT sınavlarından daha yüksek puanlar aldıkları ve okula devam problemleri ile disiplin sorunlarının azaldığı belirlendi.

‘Music Makes Us’ programı yöneticisi Laurie Schell, “Müzik her zaman öğrencilerin hayatına yeni bir boyut kazandırır, kendilerini tanımalarını ve daha iyi ifade etmelerini sağlar. Biz buna inandığımız için programa yatırım yaptık. Aldığımız güzel sonuçlar doğru yolda olduğumuzun ve bütün emeklerimize değdiğinin göstergesidir” dedi.

Nashville Valisi Karl Dean ise “Başarılı ve donanımli insanlar mutlaka herhangi bir sanat dalıyla uğraşır. Bu görsel sanatlar, müzik ya da herhangi  başka bir sanat alanında olabilir. Hepsi insana çok şey katar. Şu an Metro bölgesindeki devlet okullarında uygulanmakta olan ‘Music Makes Us’ programının hedefi okuldaki tüm öğrencilerin müzik eğitimi alması. Nashville okulları bu özel müzik programı ile tanınmalı çünkü  bu mükemmel bir program. Okullarımız bu konuda çok çalıştı ve başarı elde etti. Ben onları bu başarılarından dolayı her zaman desteklemeye hazırım.” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.