Müslüman yolcuya kutu soda ‘silah’ olur diye verilmedi

Müslüman yolcuya kutu soda ‘silah’ olur diye verilmedi

Başörtülü Müslüman bir kadının kapalı kutu soda isteğini United Havayolları hostesi, ‘‘silah olarak kullanılabilir’’ gerekçesi ile vermedi.

Northwestern Üniversitesi’nde İslam din görevlisi (Chaplain) olarak görev yapan Tahera Ahmad isimli Müslüman yolcu, Cuma günü United Havayolları’nda yaşadığı Islamofobi olayını Facebook hesabından paylaştı.

Ahamd’ın anlatımına göre olay şöyle gerçekleşti; uçakta içecek dağıtıldığı sırada hostesten bir kutu diet kola rica etti. Hostes açtığı bir kutu diet kolayı Tahera Ahmad’e verdi. Hijen gerekçesi ile Müslüman kadın hostesten açılmadık kutu istedi. Ancak hostes, Müslüman kadına bu isteğini yerine getiremeyeceğini ve yalnızca açılmış kutu soda verebileceğini söyledi.

Müslüman kadının arka sıra koltuğunda başka bir yolcu aynı hostesten açılmadık kutu bira istedi. Hostes bu isteği yerine getirdi. Tahera Ahmad, kendisine neden açılmadık kutu sodanın verilmediğini hostese tekrar sorunca hostes, “İnsanlara uçakta açılmadık kutu soda vermeme yetkimiz var, çünkü onlar bunu silah olarak kullanılabilir’’ diye cevap verdi.

Chicago Sun-Times gazetesine konuşan Tahera Ahmad, karşı karşıya kaldığı muamelenin ayrımcılık olup olmadığını yolculara sormuş. Kimseden bir ses çıkmamış yalnızca bir erkek yolcu, ‘‘Sen Müslümansın, çeneni kapa! Biliyorsun ki silah olarak kullanabilirsin o nedenle çeneni kapa!’’ diye hakaret etmiş.

Tahera Ahmad’ın başına gelenler sosyal medyada haftasonu gündem oldu. #UnitedForTahera ismi ile hastag açılıp talihsiz kadının yaşadığı olay kınandı ve havayollarına karşı boykot çağrıları yapıldı. Tahera Ahmad, Twitter hesabından da henüz United Havayolları’ndan resmi olarak bir özür açıklaması almadığını duyurdu. Ahmad, başrötülü olmasından dolayı hedef olduğunu da dile getirdi.

HAVAYOLLARI ‘‘ÖZÜR DİLEDİK’’

Ancak Huffington Post adlı haber portalına açıklama gönderen United Havayolları, Ahmad’a yanlış anlaşılmadan dolayı verilmeyen kutu sodasının birkaç defa uçak mürettabatı tarafından ikram edildiğini bildirdi. Havayolları, uçağın Washington havalimanına inmesinden sonra yine uçak mürettabatının kendisine yardımcı olabilmek için görüştüğü iddia edildi. United Havayolları yetkilileri açıklamalarında ayrıca haftasonu Ahmad ile görüştüklerini ve yaşanan olay nedeniyle de özür dilediklerini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.