Montgomery’de evsizlere yardım seferberliği

Montgomery’de evsizlere yardım seferberliği

Geçen hafta Marryland’e bağlı Montgomery bölgesinin 100 bin ev kampanyası çerçevesinde Montgomery Evsizler Koalisyonu (MCCH) ve Montgomery Sağlık ve İnsan Hizmetleri Servisi öncülüğünde evsiz sayımı yapıldı.

Yüzlerce gönüllü üç gün boyunca bölegedeki evsizleri tespit edebilmek için seferber oldu. Gece yarılarına kadar şehrin ormanları da dahil olmak üzere acil durum barınakları, caddeler, hapishaneler ve hastanelerde evsizler arandı.

Yapılan sayıma göre kişi başı geliri yıllık 95 bin dolar olan bölgede 369 evsizin olduğu ortaya çıktı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bulunan 369 kişiden 31’i gazi, yaş ortalamaları 45,6.

369 kişilik bu gruptan bazılarının bir takım ruhsal rahatsızlıklar ve madde mağımlılığından dolayı sene içinde toplamda 677 hastaneye gittiği öğrenildi.

Konsey Başkan Yardımcısı Rice evsizlerin iş olmayan yerlerde saklandıklarını, ev aradıklarını ve bu sorunun görünenden büyük olduğunu söyledi. Ayrıca Rice birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle daha çok evsize ulaşıp onları topluma kazandırmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Yıllardır evsiz olan Jeffrey Thames yapılanlarla ilgili olarak “Bu yaptığınız çok güzel. Evsiz insanlara yardım edin. Ama onları geçmişte yaşadıklarıyla yargılamayın. Burada binalar yok gibi gözükebilir ama yakından baktığınızda buradaki herkesin arka bahçesinde bir şehir var.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.