Milyon dolarlık Corvette’ler göçük altında kaldı

Milyon dolarlık Corvette’ler göçük altında kaldı

Kentucky Bowling Green şehrinde bulunan Corvette müzesinde arabaların sergilendiği salonda büyük bir göçük meydana geldi. Müzede bulunan ve artık üretilmediği için oldukça değerli olan 8 adet Corvette göçük altında kaldı.

İtfaiye yetkilileri göçüğün 9 metre derinliğinde ve 12 metre genişliğinde olduğunu belirtti. Müze yöneticisi Wendell Strode bu olayın çok ilginç bir durum olduğunu herhangi bir hasar olmadığı halde böyle bir göçüğün olmasından dolayı şaşkın olduklarını dile getirdi.

Göçüğe düşen arabalardan 6 tanesinin müzeye ait olduğu diğer 2 tanesinin ise General Motor’a ait olduğu bildirilirken, hasar gören arabaların modelleri 1993 ZR-1 Spyder ve 2009 ZR1 “Blue Devil” General Motor a ait. Müzeye ait olana araçlar ise 1962 Siyah Corvette, 1984 PPG Pace Car, 1992 Beyaz Corvette, 1993 kırmızı 40 yıl onuruna üretilen Corvette, 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette ve 2009 beyaz Corvette olarak açıklandı.

Ortaya çıkan hasarın miktarı henüz açıklanmazken müze ziyarete kapatıldı. Bowling Green şehri General Motor firmasının Corvette üretimi yaptığı tek şehir, ve bu şehir bölgenin en derin mağaralarının bulunduğu bölgeye inşaa edilmiş durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.