“Melekleri görmüyor musun anne?”

“Melekleri görmüyor musun anne?”

Georgia eyaletine bağlı Auburn şehrinin Belediye Başkanı Linda Blechinger, Atlantik Enstitüsü ile İstanbul Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen programda “From Mourning to Morning” isimli kitabını tanıttı. Atlantik Enstitüsü’nün Atlanta şubesinde gerçekleştirilen programda Blechinger, henüz 5 yaşındayken hayata veda eden oğluyla yaşadıklarını anlattı. 

 

Parmağındaki yüzüğü dinleyenlere gösteren Blechinger, “Eşim evlenme teklif ederken bu yüzüğü parmağıma taktığında ortadaki tek taşın sevgimizi, yanlardaki 3 küçük taşın ise gelecekte doğacak üç çocuğumuzu temsil ettiğini söylemişti.” dedi. “Oğlum DJ 5 yaşında vefat ettiğinde taşlardan biri düştü” diyen Blechinger, 7 farklı kalp bozukluğuyla ile doğan oğlunun, doktorların ‘1 gün bile yaşamayacak’ demesine rağmen 5 yıl hayatta kaldığını söyledi. Blechinger oğlunun son günlerinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bütün bu hastalıklarına rağmen DJ sürekli yatan, bakım ve ilgi isteyen bir çocuk değildi. Hayattan zevk alan, eğlenceli, düşünceli, hoplayan zıplayan cok mutlu bir çocuktu. En önemlisi çok az ağlardı. Bir gün mutfakta birlikteyken kafamı kaldırdığımda DJ’in yanağından gözyaşlarının süzüldüğünü gördüm. Ne olduğunu sorduğumda bana “Ben sizi çok özleyeceğim”diye cevap verdi. “Neden oğlum? Biz buradayız. Hep birlikteyiz” dediğimde, “Rüyamda İsa geldi. Elimden tuttu ve yakında onunla gideceğimi söyledi.” dedi. Birkaç gün sonra yine kucağımda oturuyordu. Pencereden dışarıyı seyrediyorduk. O etrafa bakmaya başladı ve neşeyle “Anne çok güzeller. Baksana. Görmüyor musun” dedi. “Neyi görmüyorum oğlum” diye sorunca “Melekleri anne” dedi. “Neye benziyorlar bana anlatır mısın?” dediğimde “Hayır” dedi ve bundan 10 gün sonra vefat etti. Cenaze töreninde hiç görmedigimiz bir kalabalık gördük. Aralarında bizim hiç tanımadığımız insanlar vardı ve hepsi DJ’i tanıyordu. Herkesi seven, herkese barış ve mutluluk öğreten bir çocuktu. ” 

 

Blechinger oğluyla yaşadığı beş yıllık serüveni anlatırken salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Bir anne olarak bu dayanılmaz hadisenin onun ve eşinin  Allah’a ve ahirete olan imanını sağlamlaştırdığını ifade eden belediye başkanı, çocuğunun huzur içinde gittiğini ve onunla bir gün mutlaka görüşeceklerini bildiği için üzülmediğini belirtti. Duygusal anların yaşandığı program Blechinger’in kitaplarını

imzalamasıyla son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.